Πέντε μέτρα για στήριξη του εργατικού δυναμικού και των επιχειρήσεων στις πυρόληκτες περιοχές, ανακοίνωσε ο ΟΑΕΔ.

«Άνοιξαν δύο πλατφόρμες πανελλαδικά για όσους έχασαν την δουλειά τους επειδή δούλευαν σε επιχειρήσεις οι οποίες είτε μερικώς είτε ολικώς υπέστησαν ζημιές από τις πυρκαγιές» δήλωσε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο διοικητής του ΟΑΕΔ, Σπύρος Πρωτοψάλτης.

 Σύμφωνα με τον κ. Πρωτοψάλτη, όσοι έχασαν τις δουλειές τους εξαιτίας των πυρκαγιών θα λάβουν εφάπαξ οικονομική ενίσχυση 718 ευρώ μόλις εγγραφούν στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

 Παράλληλα, όπως είπε, ανανεώθηκαν αυτόματα τα επιδόματα ανεργίας στους δήμους Ιστιαίας – Αιδηψού και Μαντουδίου, Λίμνης, Αγίας Άννας.

 «Όσοι χάσουν τη δουλειά τους αλλά δεν πληρούν προϋποθέσεις για επίδομα ανεργίας, θα τους χορηγηθεί 399,25 ευρώ μηνιαίως, για πέντε μήνες. Αυτά καταβάλλονται τριάντα μέρες μετά την αίτηση» πρόσθεσε.

 Κοινωνικός τουρισμός

Ταυτόχρονα, όσοι επιλέξουν να πάνε για κοινωνικό τουρισμό στους πυρόπληκτους δήμους της βόρειας Εύβοιας, αντί για 6 θα μπορούν να έχουν 12 διανυκτερεύσεις.

 «Τα μέτρα δεν σταματούν εκεί. Ότι άλλο χρειαστεί θα κάνουμε. Δείξαμε πολύ γρήγορα αντανακλαστικά Και ως κυβέρνηση και ως ΟΑΕΔ στο κομμάτι στήριξης των πληγέντων και θα συνεχίσουμε να εξετάζουμε όλα τα μέτρα που θα μπορούσαν να ληφθούν. Θα είμαστε δίπλα στους πυρόπληκτους» τόνισε ο Σπύρος Πρωτοψάλτης.