Άστατος αναμένεται το Σάββατο ο καιρός στη χώρα. Ειδικότερα, ενώ η μέρα θα ξεκινήσει με καλές καιρικές συνθήκες, τις θερμές ώρες της ημέρας, δηλαδή το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες.

Εξαίρεση θα αποτελέσουν ορισμένες περιοχές, στις οποίες οι βροχές και οι καταιγίδες θα ξεκινήσουν νωρίτερα, από το πρωί δηλαδή και τις προμεσημβρινές ώρες και θα αφορούν περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο, πεδινές και παραθαλάσσιες.

Φυσιολογικές θερμοκρασίες και...μπόρες

Πιο συγκεκριμένα, οι περιοχές αυτές είναι τμήματα στην κεντροδυτική Μακεδονία, στη Θεσσαλία, στη συνέχεια στην  Ήπειρο, στη δυτική Στερεά. Στο συγκεκριμένο κομμάτι λοιπόν της χώρας, θα βρέξει και σε χαμηλότερα υψόμετρα, με πιθανότητα καταιγίδας. Μέχρι το βράδυ ο καιρός θα έχει βελτιωθεί στις περισσότερες περιοχές.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 32 στη βόρεια Ελλάδα, 32-34 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τοπικά 35 στην Πελοπόννησο. Στο Αιγαίο το μελτέμι θα κρατήσει πιο χαμηλά τις μέγιστες τιμές, από 29 στις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη, μέχρι 33-34 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα νησιά. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί στο Ιόνιο 3-5 μποφόρ και στο Αιγαίο θα πνέουν σε εντάσεις 4-6 και στα κεντρικά και νότια 7 μποφόρ.

Στην Αττική θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με τοπική αραιή συννεφιά το μεσημέρι,. Η θερμοκρασία από 24-33 , με βοριά που θα πνέει με ένταση 4-6 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται βροχές κατά διαστήματα μέσα στη μέρα, με πιθανότητα καταιγίδας τις μεσημβρινές ώρες και βελτίωση το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24-30 βαθμούς και οι άνεμοι στο Θερμαϊκό νοτιοανατολικοί 3-4 μποφόρ.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι αίθριος. Λίγες νεφώσεις με τοπικές βροχές προβλέπονται μέχρι το μεσημέρι, στις Σποράδες, στην Εύβοια, στη Θεσσαλία και στην κεντρική Στερεά. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά, θα πλησιάσει τους 33 στη βόρεια Ελλάδα, 34-35 στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές. Στο Αιγαίο οι μέγιστες θα προσεγγίσουν τους 31-33 βαθμούς, με το μελτέμι ενισχυμένο με ένταση 5-7 πιθανόν τοπικά και 8 μποφόρ.

Κλείνοντας, τη νέα βδομάδα οι βροχές θα είναι περιορισμένες. Έτσι τη Δευτέρα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με τοπική συννεφιά το μεσημέρι στα βόρεια και δυτικά. Η θερμοκρασία στο εσωτερικό της χώρας σε μικρή άνοδο, θα κυμανθεί κατά μέσο όρο κοντά στους 34-36 βαθμούς και στο Αιγαίο οι βοριάδες θα διατηρηθούν πολύ ισχυροί 5-7 τοπικά και 8 μποφόρ, με βαθμιαία υποχώρηση το βράδυ.