Είκοσι ημέρες από τότε που ο πύρινος εφιάλτης τύλιξε την Ελλάδα αποτεφρώνοντας πάνω από 1 εκατομμύριο στρέμματα δασών και ο διεθνής Τύπος εξακολουθεί να αφιερώνει εκτενή ρεπορτάζ στην ανυπολόγιστη καταστροφή.

Ο 36χρονος βοσκός, Γιάννης Τσιμπούκας, περιέγραψε με γλαφυρό τρόπο στη βρετανική εφημερίδα «Guardian» τη ζωή του πλέον πάνω στις στάχτες της βόρειας Εύβοιας, όπου είδε τα ζώα του να καίγονται ζωντανά.

Έχασε περισσότερα από 40 και άλλα τόσα έχουν τραυματιστεί από τη φωτιά που κόντεψε να εξαφανίσει από το χάρτη το ομορφότερο κομμάτι του νησιού.

«Ολοκληρωτική καταστροφή, κάηκαν όλα από θάλασσα σε θάλασσα. Πάνε όλα...» λέει συντετριμμένος ο νεαρός βοσκός στη δημοσιογράφο της βρετανικής εφημερίδας την ώρα που με το αυτοκίνητό του κάνει οδοιπορικό σε περιοχές που κάποτε ήταν γεμάτες δάση, σε μια περιοχή που μέχρι πριν από λίγες ημέρες αποτελούσε το καμάρι και τον παράδεισο της Εύβοιας.

«Όλα τα δέντρα χάθηκαν. Τώρα που οδηγώ, έχω την αίσθηση ότι βρίσκομαι κάπου αλλού. Σε ένα άλλο μέρος» περιγράφει και προσθέτει πως από «Τα ζώα μου κάηκαν ζωντανά. Έχασα 44 και κάθε μέρα μετράω κι άλλα» προσθέτει, ενώ στο βίντεο που δημοσιεύει η εφημερίδα παρουσιάζονται εικόνες από τα απανθρακωμένα κουφάρια προβάτων και κατσικιών.

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΟΝ ΤΙΜΕ