Στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA μίλησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης και τοποθετήθηκε επί της χρήσης μάσκας και για την ακρίβεια επί της επιστροφής της σε όλους τους εξωτερικούς χώρους, καθώς πρόκειται για ένα από τα σενάρια που μελετά η κυβέρνηση.

Ο ίδιος εμμέσως πλην σαφώς επιβεβαίωσε το εν λόγω σενάριο, που αναμένεται να ανακοινωθεί αύριο, Τρίτη 24 Αυγούστου λέγοντας ότι δεν είναι καθόλου απίθανο να επιστρέψει η μάσκα σε εξωτερικούς χώρους με μεγάλο συνωστισμό.

Παράλληλα τόνισε ότι στο θέμα της μάσκας θα πρέπει να αναθεωρήσουμε τα πρωτόκολλα που ισχύουν. Ο κ. Τζανάκης πρότεινε να φοράμε μάσκες υψηλής προστασίας ή διπλή μάσκα.

«Μας έχουν ανησυχήσει ιδιαίτερα τα κρούσματα σε κάποιες συγκεκριμένες περιοχές. Δεν πρέπει να εφησυχάζουμε. Να τηρήσουμε όποια μέτρα μπορούμε ώστε να μη ξεφύγει η πανδημική κρίση. Εάν το πανδημικό κύμα δεν σπάσει και μεταφερθεί στα αστικά κέντρα δεν αποκλείεται τουλάχιστον στους εξωτερικούς χώρους με μεγάλο συνωστισμό να επιστρέψει η μάσκα. Το σίγουρο είναι ότι πρέπει να αναθεωρήσουμε και τα πρωτόκολλα, τι είδους μάσκα να φοράμε. Θα πρέπει να φοράμε μάσκες υψηλής προστασίας ή διπλή μάσκα. Το στέλεχος Δέλτα είναι ικανότερο να μεταδοθεί σε λιγότερο χρόνο και σε μικρότερη ποσότητα», ήταν τα λόγια του.

Δείτε το σχετικό βίντεο