Νεκρός έπεσε μπροστά από το σπίτι του χθες το βράδυ ο 39χρονος κτηνοτρόφος που δολοφονήθηκε στην αυλή του, λίγο έξω από το χωριό Πετροκεφάλι στη Μεσαρά Ηρακλείου, μπροστά στα μάτια της 7χρονης κόρης του.

Οι αστυνομικοί, μέσα σε λίγες ώρες, κατάφεραν να βρουν το δολοφόνο του. Ο βοσκός που δούλευε για εκείνον και ζούσε απέναντι από το σπίτι της οικογένειας, ομολόγησε τη εν ψυχρώ εκτέλεση.

«Έσβησε» στα χέρια της κόρης του

Ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος πυροβόλησε 5 φορές τον 39χρονο άνδρα, ο οποίος έπεσε αιμόφυρτος το έδαφος. Οι σκηνές που ακολούθησαν θυμίζουν αρχαία τραγωδία. «Ακούσαμε φωνές, έτρεξε η κόρη μου, είδε το παιδάκι που φώναζε μπαμπά μπαμπά», λέει κάτοικος της περιοχής.

Οι φωνές της 7χρονης ξεσήκωσαν τους γείτονες που έτρεξαν να δουν τι συμβαίνει.

Περίμεναν να «σπάσει»

Οι αστυνομικοί ξεκίνησαν αμέσως τις έρευνές τους και από την πρώτη στιγμή οι υποψίες τους στράφηκαν στον Ρουμάνο βοσκό.

Αρχικά, ο δράστης ισχυριζόταν ότι άκουσε τους πυροβολισμούς και όταν βγήκε για να δει τι συμβαίνει, δέχτηκε κι εκείνος πυρά. Τα λεγόμενά του όμως δεν έπεισαν και τελικά ομολόγησε τη δολοφονία. Η κηδεία του άτυχου 39χρονου θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Ναό του χωριού.

Σημειώνεται ότι εκτός του 39χρονου, συνελήφθη ένας ακόμη άνδρας που φέρεται να τον προμήθευσε με το όπλο, ενώ αίσθηση προκαλεί ότι το θύμα είχε πληρώσει την εγγύηση του 39χρονου προκειμένου να τον βγάλει από τη φυλακή, όπου είχε καταδικαστεί κατηγορούμενος για ληστεία.