Την Κυριακή αναμένεται ναε πικρατήσουν καλές καιρικές συνθήκες σε όλη τη χώρα.

Ειδικότερα, στη Δυτική Ελλάδα αναμένεται μια πρόσκαιρη συννεφιά, με τοπικές διάσπαρτες βροχές, το μεσημέρι και το απόγευμα στην ήπειρο και τη δυτική Στερεά, με πιθανότητα καταιγίδας στα αντίστοιχα ορεινά τμήματα. Το ξημέρωμα, βροχές ασθενούς ως και μέτριας έντασης προβλέπονται στο βόρειο Ιόνιο, οι οποίες πολύ γρήγορα θα σταματήσουν, και ο καιρός για το υπόλοιπο της ημέρας θα είναι καλός.

Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι αίθριος, με αρκετό ήλιο και τοπικές μεσημεριανές μπόρες στα ορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι σε παρόμοια επίπεδα, θα προσεγγίσει τους 32 βαθμούς στα δυτικά. 34 στη βόρεια Ελλάδα, περισσότερη ζέστη αναμένεται και πάλι στα ανατολικά ηπειρωτικά με 35-36 βαθμούς Κελσίου και 30-32 οι μέγιστες στο Αιγαίο.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο δυτικοί δε θα ξεπεράσουν τα 3-4 μποφόρ. Νοτιοδυτικοί θα πνέουν στο Αιγαίο, σε ήπιες εντάσεις 2-4 και στα νότια λίγο πιο ενισχυμένοι, μέχρι 5 και πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Τα ποσοστά υγρασίας όμως λόγω του νοτιά, θα είναι αυξημένα στις περισσότερες περιοχές.

Στην Αττική θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με αραιή συννεφιά το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23-35 και οι άνεμοι νοτιοδυτικοί 3-4 , στο Σαρωνικό βορειοδυτικοί μέχρι τοπικά 5 μποφόρ. Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια, με παροδική συννεφιά κατά τη διάρκεια της ημέρας και βροχές από νωρίς το μεσημέρι στα γύρω ορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23-33 και οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς 2-3 μποφόρ.

Η νέα βδομάδα θα ξεκινήσει τη Δευτέρα με τοπικές βροχές στα δυτικά και βόρεια. Ωστόσο στη Μακεδονία, στη Χαλκιδική και τις Σποράδες φαίνεται να σημειώνονται μεμονωμένες καταιγίδες, με βελτίωση το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει αρκετή ηλιοφάνεια, με τη θερμοκρασία το μεσημέρι κατά μέσο όρο στους 30-32 βαθμούς και με τη ζέστη να διατηρείτε στα ανατολικά ηπειρωτικά με 35-36 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι βόρειοι στο Αιγαίο 2-4 μποφόρ, στα δυτικά και νότια λίγο πιο ισχυροί, μέχρι 5 τοπικά και 6 μποφόρ σε βορειοδυτικές διευθύνσεις.

Κλείνοντας, την Τρίτη στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά προβλέπονται διάσπαρτες τοπικές βροχές, με καταιγίδες στα αντίστοιχα ορεινά τμήματα μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι βόρειοι 3-5 μποφόρ, στα δυτικά και νότια μέχρι 6 μποφόρ. Ενώ για άλλη μια ημέρα η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά και θα πλησιάσει το μεσημέρι τους 32-35 βαθμούς στα ηπειρωτικά και μέχρι 32 βαθμούς Κελσίου στο Αιγαίο.