Άστατος αναμένεται να είναι ο καιρός στη χώρα με τον ερχομό της νέας εβδομάδας. Ειδικότερα, την Δευτέρα πιο βροχερό αναμένεται να είναι κατά διαστήματα το σκηνικό του καιρού στα βορειοανατολικά.

Πιο συγκεκριμένα από το πρωί, βροχές αναμένονται στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στις Σποράδες και στην Εύβοια. Πρόσκαιρες καταιγίδες προβλέπονται νωρίς το πρωί στην ανατολική Μακεδονία, στη Χαλκιδική και στις γύρω θαλάσσιες περιοχές. Έτσι είναι πιθανόν να επηρεαστούν από την καταιγίδα και νησιά που βρίσκονται κοντά σε αυτά χερσαία τμήματα , όπως η Θάσος. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με παροδική συννεφιά και τοπικές βροχές στη δυτική Πελοπόννησο και στα ορεινά της Κρήτης.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα πλησιάσει τους 32 βαθμούς στα δυτικά και βόρεια, 34-35 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και οι μέγιστες στο Αιγαίο δεν θα ξεπεράσουν τους 30-32 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν σε δυτικές βορειοδυτικές διευθύνσεις στο Ιόνιο 4-6 μποφόρ και στο Αιγαίο ήπιοι στο μεγαλύτερο μέρος στα 2-4 μποφόρ λίγο πιο ενισχυμένοι στα νότια μέχρι 6.

Στην Αττική θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, με πρόσκαιρη συννεφιά το μεσημέρι και πιθανότητα να βρέξει λίγο τοπικά, στα βόρεια του νομού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23-34 και οι άνεμοι στο Σαρωνικό, βορειοδυτικοί 3-5 μποφόρ και μεταβλητοί στα ανατολικά.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε αίθριο καιρό .Ωστόσο στη Χαλκιδική μέχρι το μεσημέρι θα σημειώνονται βροχές κατά διαστήματα και το πρωί μεμονωμένες καταιγίδες στα ανατολικά και νότια, παραθαλάσσια τμήματα. Η θερμοκρασία από 21-32, με βορειοδυτικό άνεμο 3-5 και το πρωί 6 μποφόρ.

Την Τρίτη στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά, περιμένουμε παροδική συννεφιά με τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα όμως ο καιρός θα είναι καλός με ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε παρόμοια επίπεδα θα φτάσει τους 32 βαθμούς το μεσημέρι στο Αιγαίο και 32-34 στην ηπειρωτική χώρα. Το βορειοδυτικό ρεύμα στα πελάγη θα ενισχυθεί λίγο στα 3-5 και στα δυτικά και νότια μέχρι 6 μποφόρ.

Τέλος, την Τετάρτη προβλέπεται ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα. Από το τοπίο όμως δεν θα λείψουν λίγες βροχές αρκετά περιορισμένες όμως σε έκταση μέχρι το απόγευμα, στη Μακεδονία, στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια. Η ζέστη θα συνεχιστεί με θερμοκρασίες το μεσημέρι που θα πλησιάσουν τους 32-34 βαθμούς Κελσίου και βοριάδες στα πελάγη μέχρι 5 και στα νότια 6 μποφόρ.