Εκείνη και εγώ
Εκείνη και εγώ Θανάσης Φουσκίδης Στέλλα Γκαντώνα
Σχεδιο_χωρις_τιτλο_-_2021-08-26T203557_212
Ελλάδα

Μητροπολίτης Ιγνάτιος: «Μεμονωμένοι ιερείς δαιμονοποιούν τον κοροναϊό» – Τι είπε για τους εμβολιασμούς

«Η πλειοψηφία των ιερέων και των πιστών τηρούν τα μέτρα»

 Για μεμονωμένες περιπτώσεις που κάνουν κακό στο σύνολο των πιστών έκανε λόγο ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνάτιος αναφερόμενος στον «αγώνα» των ανεμβολίαστων που ταυτίζεται σε κάποιες περιπτώσεις με την Εκκλησία. Αντίθετα ο Μητροπολίτης  Ιγνάτιος σημείωσε ότι η Εκκλησία στηρίζει με κάθε τρόπο τον εμβολιασμό, ως το μέσο που θα απαλλάξει την ανθρωπότητα από την πανδημία.

 Ειδικότερα ο Μητροπολίτης Ιγνάτιος μιλώντας στο Mega ανέφερε πως «Έχουμε μια δαιμονοποίηση ενός θέματος που δεν έχει να κάνει με την πίστη και την εκκλησία. Πίσω από αυτούς υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που τους καθοδηγούν. Αυτοί οι άνθρωποι δυσφημούν την εκκλησία στη ζωή των ανθρώπων».

 «Μεμονωμένες είναι οι περιπτώσεις των ιερέων που έχουν δαιμονοποιήσει το ζήτημα. Η πλειοψηφία των ιερέων και των πιστών τηρούν τα μέτρα. Η ευθύνη δεν είναι μόνο για τον εαυτό μας, αλλά και τους άλλους. Ο ιερέας πρέπει να δώσει το καλό παράδειγμα και να φανούμε αντάξιοι των περιστάσεων».

 Σύμφωνα με τον Μητροπολίτη, άνθρωποι της εκκλησίας έχασαν τη ζωή τους από τα fake news του διαδικτύου. «Πρέπει να είμαστε δύσπιστοι σε όσα γράφονται στο διαδίκτυο. Χάσαμε ανθρώπους της εκκλησίας μόνο και μόνο επειδή έγραφαν στο διαδίκτυο “μην κάνετε το εμβόλιο”».

 «Με την υπχορεωτικότητα έχω ένα θέμα. Προτιμώ την πειθώ. Παροτρύνω τους ιερείς μου να προχωρήσουν στον εμβολιασμό. Θα επιμείνω. Θα προσπαθήσω να τους πείσω. Θέλω η απόφαση να είναι δική τους», πρόσθεσε.