«Δεν μας βρίσκετε σε καλό δρόμο. Πραγματικά μέσα στο καλοκαίρι είναι έκπληξη και για εμάς το μέγεθος της πίεσης που δεχόμαστε για τους μήνες», ανέφερε αρχικά ο Νίκος Καπραβέλος, Διευθυντής ΜΕΘ στο «Γ. Παπανικολάου», μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του OPEN.

Ακόμα, έκανε μία δυσοίωνη πρόβλεψη, λέγοντας πως: «Τα δύσκολα είναι μπροστά μας, η νόσος αυτή τη φορά προχωράει πιο γρήγορα».

Στη συνέχεια, εξήγησε πως το Νοσοκομείο Παπανικολάου έχει αύξηση των εισαγωγών και αυτή τη στιγμή «έχει σχεδόν τις διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ για τον κορωνοϊό, γεμάτες πάνω από το 95%. Εχουμε αφήσει λίγες κλίνες για τα υπόλοιπα νοσήματα και αυτό μας δυσκολεύει».

«Τα δύσκολα είναι μπροστά μας»

«Είμαστε στην αρχή και τα δύσκολα είναι μπροστά μας. Δεν είναι καθόλου μα καθόλου καλή η εικόνα στα νοσοκομεία. Και χρόνια, δεν έχω δει πνευμονίες, κατακαλόκαιρο και ξέρετε αυτό που διαπιστώνουμε είναι ότι η νόσος αυτή τη φορά προχωράει πιο γρήγορα», εξήγησε ο κ. Καπραβέλος.

Επίσης, ανέφερε πως «παρότι έχουμε 40-50 ασθενείς που νοσηλεύουμε, οι 20 από αυτούς είναι στην Εντατική Μονάδα, δηλαδή είναι πολύ βαριά περιστατικά. Αν σκεφτούμε πως επιστρέψουν οι εκδρομείς, ανοίξουν τα σχολεία και οι ανεμβολίαστοι παραμείνουν σε αυτό το ποσοστό, δεν είναι καλά τα νέα».

Από την πλευρά της, η Καθηγήτρια Επιδημιολογίας Αθηνά Λινού τόνισε πως «τα πράγματα είναι δύσκολα. Ας πάψει το θέμα των μέτρων και του εμβολιασμού να είναι θέμα φιλοσοφικό, κοινωνικό, θρησκευτικό. Εχουμε έναν κοινό εχθρό, τον ιό».

Τέλος, παρότρυνε τον καθένα να πείσει κάποιον που ξέρει ότι δεν κάνει το εμβόλιο γιατί φοβάται. «Χρειαζόμαστε ένα εκατομμύριο εμβολιασμένους, να πάρουν και η Πολιτεία και οι πολίτες μέτρα προστασίας», συμπλήρωσε.