Νέα στοιχεία-σοκ έρχονται στο προσκήνιο για την υπόθεση της απαγωγής και της κακοποίησης της 10χρονης Μαρκέλλας στη Θεσσαλονίκη τον Ιούνιο του 2020, καθώς η 33χρονη απαγωγέας φέρεται να «κυνηγούσε» ανήλικα υποψήφια θύματα στα ορφανοτροφεία της χώρας.

Η Ειρήνη Μούρθου, η οποία έχει προφυλακιστεί για την απαγωγή και την κακοποίηση της ανήλικης, έκανε αναζητήσεις στο Διαδίκτυο για σελίδες ορφανοτροφείων και δομών φιλοξενίας ανηλίκων στη Θεσσαλονίκη, στην Ξάνθη αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι αναζητήσεις της 33χρονης «εύλογα οδηγούν στο συμπέρασμα ότι αφορούσαν στην αναζήτηση ανήλικου θύματος, το οποίο εντέλει η Μούρθου βρήκε στο πρόσωπο της 10χρονης Μαρκέλλας, την οποία γνώριζε από παλαιότερα, καθώς διέμεναν στην ίδια πολυκατοικία στην Τούμπα».

Την ίδια στιγμή, ο επιχειρηματίας, ο οποίος δραστηριοποιείται στο χώρο της ναυτιλίας και κατηγορείται ότι βοήθησε την 33χρονη στην απαγωγή, παραδέχθηκε ότι γνώριζε για την αρπαγή της ανήλικης. Ωστόσο εξήγησε ότι προσπάθησε να πείσει την 33χρονη να επιστρέψει το παιδί. «Μου μίλησε για μια κοπέλα στην παλιά της γειτονιά, τη Μαρκέλλα, που τη συνδύαζε με γεγονότα κακοποίησης και ήθελε να βοηθήσει. Είπε για μια κοπέλα που βίωνε κακοποίηση και συνέκρινε το κοριτσάκι με το δικό της παρελθόν. Κάποιο βράδυ στην τηλεόραση είδα το Amber Alert, είδα την περιοχή της Τούμπας και συγκλονίστηκα. Πήρα τα πράγματά της, τη βρήκα και την εκλιπαρούσα να αφήσει το παιδί. Από την τηλεόραση έμαθα τι έγινε», ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην απολογία του ο επιχειρηματίας.

Τι αναφέρει η δικογραφία

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο επιχειρηματίας κατηγορείται ότι παρείχε υλική και ψυχική συνδρομή στην 33χρονη κατά τη διάρκεια της απαγωγής της 10χρονης, καθώς πήγαινε συχνά στο διαμέρισμά της, τη στήριζε ψυχολογικά και της έδινε χρηματικά ποσά. Από την πλευρά του ο επιχειρηματίας αποκάλυψε ότι γνωρίστηκαν μετά το καλοκαίρι του 2019 από τον ιστότοπο «κάνε σεξ» μέσω αγγελίας. Για τα χρήματα ο κατηγορούμενος εξήγησε ότι ήταν ποσά ως αμοιβή για τις ερωτικές συνευρέσεις που είχε με την 33χρονη αλλά και τις υπηρεσίες καθαριότητας που του παρείχε. Συνολικά υποστήριξε ότι έχει δώσει στην κατηγορούμενη περίπου 10.000 ευρώ. Επιπλέον υποστήριξε ότι πήγαινε στο σπίτι της προκειμένου να της αφήσει προσωπικά αντικείμενά της, τα οποία είχε αφήσει στο σπίτι του.

«Η Ειρήνη εκδιδόταν εκείνη την περίοδο με άλλους πελάτες. Μάλιστα και εγώ πήγαινα σε άλλα διαμερίσματα. Η αμοιβή για την ερωτική συνεύρεση ήταν 150 ευρώ και δίωρα, τρίωρα, πεντάωρα. Αργότερα, όταν άρχισε να μου προσφέρει και υπηρεσίες φαγητού και καθαριότητας, έφτανα να της δίνω και 700 ευρώ. Μέσα στην καραντίνα οι επαφές μας ήταν πολύ περισσότερες. Βρισκόμασταν δύο - τρεις φορές την εβδομάδα, πάντα επί πληρωμή. Δεν μου περνούσε από το μυαλό ότι θα έκανε κακό στο κορίτσι που πήρε. Πίστευα ότι το πήρε για να το σώσει και έκανε λάθος χειρισμό των ενεργειών της», σημείωσε στην απολογία του ο επιχειρηματίας.

Και συνέχισε: «Είδα σοκαρισμένος ότι έγιναν συνευρέσεις με ενήλικες στο σπίτι μου. Είχε κλειδιά λόγω των υπηρεσιών καθαριότητας που μου παρείχε. Όλο αυτό το χρονικό διάστημα είχα καταλάβει για μια γυναίκα πονεμένη και κακοποιημένη και όχι για μια γυναίκα που θα μπορούσε να παραπλανήσει άτομα. Μου έδειχνε ότι είναι ένας άνθρωπος που αγαπάει το παιδί του και προσπαθεί να επιβιώσει. Το σεξουαλικό κομμάτι ήταν στο επαγγελματικό επίπεδο και είχε τη δυνατότητα να αντιλαμβάνεται και να προσφέρει αυτά που ζητούσα σε σεξουαλικό επίπεδο. Εγώ της έδινα χρήματα μόνο για τις συναντήσεις μας και για τις υπηρεσίες που μου προσέφερε στο σπίτι».

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time