Κορυφώνεται η αγωνία για την 36χρονη έγκυο με κοροναϊό που νοσηλεύεται διασωληνωμένη στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, με τον θεράπων γιατρό της, Βαγγέλη Βολακάκη, μιλώντας στο MEGA και την εκπομοπή LIVE NEWS να παραθέτει αναλυτικά τα στοιχεία για την πορεία της υγείας της.

«Είναι σε βαριά κατάσταση»

«Είναι μια γυναίκα νεαρή 36 ετών στην 25η εβδομάδα κύησης. Πάσχει από λοίμωξη κοροναϊού. Αυτήν την στιγμή βρίσκεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας υπό μηχανικό αερισμό και καταστολή και λαμβάνει θεραπεία διότι βρίσκεται σε πολύ βαριά κατάσταση».

Από το περασμένο Σάββατο, η 36χρονη γυναίκα παραμένει διασωληνωμένη στην εντατική, με τους γιατρούς να κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να σώσουν την ίδια και το παιδί της. «Έχει βαριά πνευμονία. Φοβούνται και για το μωρό οι γιατροί», λέει ο σύζυγός της.

Οι γιατροί εξετάζουν το ενδεχόμενο της πρόωρης καισαρικής, σενάριο το οποίο προς το παρόν δεν κρίνουν αναγκαίο. «Έχει μια πολύ μικρή βελτίωση αναπνευστική σήμερα, η οποία όμως δεν είναι ικανή για να μπορέσει να αφυπνιστεί», λέει ο γιατρός. «Το μήνυμα θα πρέπει να είναι προς τις άλλες γυναίκες που είναι στην ίδια κατάσταση ότι πρέπει να εμβολιαστούν», συμπληρώνει.

Πώς οδηγήθηκε στην εντατική

Ο σύζυγος της νεαρής γυναίκας με δηλώσεις του στο LIVE NEWS, μίλησε για την κρισιμότητα της κατάστασης. «Στην αρχή είχε δέκατα και έβηχε συνέχεια. Την βάλανε στο νοσοκομείο και μετά την έστειλα στον Ηράκλειο. Της γύρισε σε πνευμονία. Μιλήσαμε και μου λέει ότι είναι καλά. Αργότερα μου έστειλε μήνυμα ότι θα την ετοιμάσουν για την εντατική».

Η 36χρονη, η οποία παραμένει διασωληνωμένη στον 6ο μήνα κύησης, σκόπευε να εμβολιαστεί αφότου γεννήσει. «Εγώ το έχω κάνει. Λέγαμε μετά που θα γεννήσει να το κάνει».

Σύμφωνα με τον σύζυγό της, η 36χρονη εργαζόταν σε σουπερμάρκετ, όπου κόλλησε κορωνοϊό από ασυμπτωματικό συνάδελφό της.