Τη λύση της αναρρωτικής άδειας για να μη βγει σε αναστολή επέλεξε γιατρός στο Νοσοκομείο Βόλου, που είναι ανεμβολίαστη. Το περίεργο είναι ότι δήλωσε αιφνιδιαστικά άρρωστη, ενώ όλες τις προηγούμενες μέρες ήταν κανονικά στην υπηρεσία της και προσκόμισε αναρρωτική άδεια, νομίζοντας προφανώς ότι έτσι θα γλυτώσει τις συνέπειες της υποχρεωτικότητας.

Τα μέλη της επιτροπής, που είχαν οριστεί από την 5η ΥΠΕ για να εξετάζουν τα αιτήματα εξαίρεσης υγειονομικών από τον εμβολιασμό, δεν πίστευαν στα μάτια τους. Όταν έλαβαν τη γνωμοδότηση ιδιώτη γιατρού από τον Βόλο, που πιστοποιούσε ότι η νοσοκομειακή γιατρός ασθενεί και πρέπει να βγει σε αναρρωτική άδεια, άρα κατ’ επέκταση να παραμείνει στο ΕΣΥ, χωρίς να υποστεί τις συνέπειες που επιβάλλει ο νόμος διότι είναι ανεμβολίαστη, συνειδητοποίησαν ότι επρόκειτο για τέχνασμα, που χρησιμοποίησε η ίδια με τη συνέργεια ιδιώτη γιατρού, προκειμένου να μην τεθεί σε αναστολή.

Απέρριψαν την άδεια και η γιατρός πήρε την άγουσα για το σπίτι της, αφού τέθηκε σε αναστολή μέχρι νεωτέρας. «Η διαχείριση του ζητήματος δεν έγινε σωστά. Θα έπρεπε να γίνει διαφορετική διαχείριση. Δεν νομιμοποιεί ωστόσο τέτοιες διαδικασίες. Να κρυβόμαστε πίσω από αναρρωτικές. Εχουμε δεχθεί παράπονα απέναντι στους συναδέλφους», υπογράμμισε στο taxydromos.gr, o πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Μαγνησίας Νίκος Χαυτούρας.

Ο κ. Χαυτούρας δήλωσε ότι δεν έχει λάβει γνώση της συγκεκριμένης περίπτωσης, έσπευσε ωστόσο να επισημάνει ότι μπορεί ο ίδιος να διαφωνεί με την έννοια της υποχρεωτικότητας, όμως την ίδια στιγμή ως υγειονομικός εκτιμά ότι «όσοι υπηρετούν το ΕΣΥ δεν μπορεί να μην αντιλαμβάνονται την αναγκαιότητα του εμβολιασμού και την αντίστοιχη να προστατεύονται οι ίδιοι, αλλά και οι ασθενείς».