Σκάνδαλο με δεκάδες εικονικούς εμβολιασμούς έχει ξεσπάσει στην Καρδίτσα, καθώς μόνο τον Αύγουστο φαίνεται να έγιναν τουλάχιστον 47 εικονικοί εμβολιασμοί.

Υπάλληλος, όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία της έρευνας η οποία είναι σε εξέλιξη βεβαίωνε στο σύστημα εμβολιασμού ότι πολίτες είχαν κάνει το εμβόλιο χωρίς αυτοί να έχουν βρεθεί καν στο εμβολιαστικό κέντρο.

Αρνούνται τη διασωλήνωση

Τραγικές διαστάσεις λαμβάνουν τα περιστατικά άρνησης διασωλήνωσης από τους ίδιους τους ασθενείς ή τους συγγενείς τους. Μετά τον θάνατο της 54χρονης, που διασωληνώθηκε με εντολή εισαγγελέα, ένα νέο περιστατικό σημειώθηκε στον Ευαγγελισμό.

Πρόκειται για μια 75χρονη νεφροπαθή που νοσηλεύεται με κοροναϊό στον Ευαγγελισμό. Όταν οι γιατροί ενημέρωσαν τους συγγενείς ότι σε περίπτωση επιδείνωσης της υγείας θα προχωρήσουν σε διασωλήνωση εκείνοι αντέδρασαν. Η κόρης της έσπευσε στο νοσοκομείο και υπέγραψε έγγραφο όπου απαγορεύει τη διασωλήνωση της μητέρας της. Αν τελικά χρειαστεί οι γιατροί θα πρέπει και πάλι να καλέσουν τον εισαγγελέα.

Την ίδια ώρα ηλικιωμένη ασθενής με κοροναϊό στον Βόλο δεν ήθελε να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο και έχασε τη ζωή της. Λίγες ημέρες πριν είχαν φύγει από τη ζωή άλλα δυο μέλη της οικογένειάς της.

Απειλούν τους γιατρούς

Πέρα από κάθε λογική, οι αρνητές του εμβολιασμού δεν υποχωρούν ακόμη και μπροστά στον κίνδυνο του θανάτου.
Οι αναρτήσεις της 54χρονης που δεν δεχόταν να διασωληνωθεί για να σωθεί και τελικά πέθανε έχουν προκαλέσει σοκ στο πανελλήνιο.

Σαρώνει η «Δέλτα»

Η μετάλλαξη «Δ» σαρώνει τη χώρα με τα κρούσματα να παραμένουν σταθερά σε υψηλό τριψήφιο αριθμό.
Η πίεση στα νοσοκομεία έχει αρχίσει να προβληματίζει τους ειδικούς καθώς οι εισαγωγές αυξάνονται και οι διασωληνομένοι χθες άγγιξαν τους 381.
Παράλληλα αυξάνεται η ανησυχία για τη νέα μετάλλαξη M με τους ειδικούς να χτυπούν το καμπανάκι του κινδύνου.
Κυβέρνηση και ειδικοί κάνουν καθημερινά έκκληση στους πολίτες να σπεύσουν να εμβολιαστούν.

Εκτός ΕΣΥ οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί

Παρά την δεύτερη ευκαιρία που έδωσε ο νέος υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, αρκετοί είναι ακόμη οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στα νοοκομεία.

Περισσότερες από 6000 πράξεις αναστολής έχουν εκδοθεί για τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία. Πάντως, όσοι αλλάξουν γνώμη θα επιστρέψουν άμεσα στην εργασία τους μόλις κάνουν το εμβόλιο.