Η Πλατεία Συντάγματος έχει μετατραπεί σε ένα μοναδικό σκηνικό ράλι, με την αγωνιστική διαδρομή περιμετρικά της πλατείας, κερκίδες για τους λίγους καλεσμένους, λόγω κοροναϊού, και park ferme στο κέντρο της πλατείας, όπου θα παραμείνουν τα αυτοκίνητα το βράδυ, ξεκινώντας την επόμενη μέρα για τη 2η ειδική διαδρομή, στους Αγίους Θεοδώρους.









Την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου, οι δρόμοι γύρω από την Πλατεία Συντάγματος θα συνθέσουν τη μήκους 0,98 χλμ. πρώτη, υπερ-ειδική διαδρομή του αγώνα, με το πρώτο αυτοκίνητο να περνά λίγο μετά τις 6 το απόγευμα, αμέσως μετά την τελετή εκκίνησης κάτω από την Ακρόπολη, στη Διονυσίου Αεροπαγίτου. Ξεκινώντας από τη Λεωφόρο Β. Αμαλίας, τα αγωνιστικά αυτοκίνητα θα περάσουν εμπρός από το κτίριο της Βουλής των Ελλήνων και, στρίβοντας διαδοχικά αριστερά, θα τερματίσουν επί της οδού Γεωργίου Α', έχοντας κυκλώσει την Πλατεία. Για λόγους ασφαλείας του αγώνα και αποφυγής συνωστισμού, η Πλατεία Συντάγματος θα εκκενωθεί από τις 13:30 της Πέμπτης έως και την ολοκλήρωση της υπερ-ειδικής (20:30), οπότε και θα ανοίξει πάλι για το κοινό.







Στους δρόμους της ευρύτερης περιοχής θα ισχύσουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ωστόσο η κυκλοφορία δε θα διακοπεί. H υπερ-ειδική διαδρομή, COSMOTE 5G Athens Stage, όπως ονομάζεται, θα προβληθεί σε απευθείας μετάδοση από την τηλεόραση της ΕΡΤ, όπως βέβαια και από την COSMOTE TV.