Σήμερα, από νωρίς το πρωί, πλήθος είχε συγκεντρωθεί έξω από την Μητρόπολη Αθηνών, για να αποχαιρετήσει τον Μίκη Θεοδωράκη. Ο κόσμος χειροκροτούσε και φώναζε «Αθάνατος».

Κατά την διάρκεια της μεταφοράς της σορού, του αγαπημένου σε όλους δημιουργού, στα σκαλοπάτια παρεβρισκόταν η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας για να πει το τελευταίο αντίο στον Μίκη που αγωνιζόταν να ενώσει όλους τους Έλληνες.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίαςς, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, συγκινημένη εκφώνησε τον επικήδειο και τόνισε αξιοσημείωτα πως: «σήμερα αποχαιρετάμε τον Μίκη Θεοδωράκη, όλες οι ηλικίες, όλες οι γενεές». Επίσης, τον χαρακτήρισε «σύμβολο και παράδειγμα» και «παιδαγωγό του έθνους» και το πλήθος ξέσπασε σε χειροκροτήματα. Λίγο μετά, ακολούθησε και ο επικήδειος του Γενικού Γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Η σορός του σπουδαίου Μίκη Θεοδωράκη θα μεταφερθεί με το πλοίο της γραμμής προς την Κρήτη, με προβλεπόμενη ώρα άφιξης στο λιμάνι της Σούδας, αύριο στις 7:30 . Θα μεταφερθεί στον Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου για λαϊκό προσκύνημα, αφού κάνει νωρίτερα μία ενδιάμεση στάση στην πλατεία της δημοτικής αγοράς των Χανίων .

Αργότερα, στις 13:00, η σορός θα μεταφερθεί στο χωριό του, τον Γαλατά, στον ναό του Αγίου Νικολάου, όπου και θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία σε στενό κύκλο και με αυστηρή τήρηση του πρωτοκόλλου για τη δημόσια υγεία. Η ταφή του,όπως ο ίδιος επιθυμούσε για να βρίσκεται δίπλα στον πατέρα του και τον αδελφό του, θα γίνει στο κοιμητήριο του χωριού.