Για τα περιστατικά εντοπισμού πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης μίλησε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Τα περιστατικά πρόκειται να φτάσουν συνολικά τα 200, είπε το πρωί της Παρασκευής, μιλώντας σε συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη ενόψει της ΔΕΘ.

Επισήμανε πως η ΠΟΕΔΗΝ πρότεινε στο υπουργείο Υγείας να υποβληθούν όλοι οι υγειονομικοί σε τεστ αντισωμάτων, να εντοπιστούν ποιοι δεν έχουν αντισώματα ενώ διαθέτουν πιστοποιητικό νόσησης ή εμβολιασμού, να ελεγχθούν σε βάθος «και αν βρεθεί ότι έχουν εξαπατήσει το σύστημα θα πρέπει να πάνε σπίτι τους με απόλυση και φυλακή».

Σημειώνεται πάντως πως εκτός από τις περιπτώσεις έκδοσης πλαστών βεβαιώσεων εμβολιασμού ή νόσησης, αλλά και τις καταγγελίες για εικονικούς εμβολιασμούς, στο φως έρχονται τις τελευταίες ώρες και περιστατικά πλαστών βεβαιώσεων rapid test, όπως κατήγγειλε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας, Γιώργος Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, περιέγραψε πως ορισμένα ιδιωτικά μικροβιολογικά κέντρα χορηγούν πλαστά θετικά διαγνωστικά τεστ, ώστε οι «ασθενείς» να δηλωθούν στην κεντρική ψηφιακή πλατφόρμα ως νοσούντες και να αποσπάσουν πιστοποιητικό νόσησης, με το κόστος για τη συγκεκριμένη «υπηρεσία» να ανέρχεται από 10 έως 50 ευρώ.