Οι φωτογραφίες που επέλεξε η Ιωάννα Παλιοσπύρου να ανεβάσει, για να δείξει για πρώτη φορά πώς πραγματικά είναι το πρόσωπο και το κορμί της, μετά την επίθεση με βιτριόλι που δέχτηκε έξω από το γραφείο της, αποτυπώνουν όχι μόνο το δράμα που βιώνει αυτή η κοπέλα δεκαέξι μήνες τώρα, αλλά και τον Γολγοθά που θα χρειαστεί να τραβήξει για το υπόλοιπο της ζωής της.

Μεγαλείο ψυχής και δύναμης

Είναι δύο φωτογραφίες αμέσως μετά το πρώτο χειρουργείο στο οποίο υπεβλήθη. Έχουν γίνει άλλα 9 έως σήμερα. Η Ιωάννα, με αποκλειστική της δήλωση στο MEGA και την εκπομπή Live News, παραθέτει τον λόγο για τον οποίο δημοσιοποίησε την εικόνα της. «Σκοπός της ανάρτησης ήταν να εξηγήσω με τη δύναμη της εικόνας και όχι με λόγια, τις συνέπειες αυτής της επίθεσης στην υγεία μου, οι οποίες είναι μη αναστρέψιμες και που θα μου αφήσουν για πάντα μια μόνιμη αναπηρία και μια παραμόρφωση.

Δεκαέξι μήνες μετά την επίθεση που δέχτηκε η Ιωάννα από την καθ’ ομολογίαν 36χρονη δράστιδα, οι δύο γυναίκες θα βρεθούν αντιμέτωπες, αυτή τη φορά στην αίθουσα των δικαστηρίων. Η πολυαναμενόμενη δίκη θα αρχίσει στις 15 του μήνα και η Ιωάννα, στην αποκλειστική της δήλωση, ξεκαθαρίζει ότι θα είναι εκεί» τόνισε η Ιωάννα.

Παράλληλα, σχολίασε το γιατί θα δώσει το παρών στη δίκη. «Η πίεση των ημερών είναι μεγάλη. Κάποιοι πολύ δικοί μου άνθρωποι με συμβουλεύουν να σκεφτώ ξανά την παρουσία μου στην εκδίκαση της υπόθεσης και να μην πιέσω τον εαυτό μου, φοβούμενοι πως δεν θα μπορέσω να το διαχειριστώ. Όμως θέλω να είμαι εκεί. Χωρίς να ντρέπομαι και χωρίς να φοβάμαι. Γιατί τους φόβους μου επιλέγω πάντα να τους αντιμετωπίζω. Ελπίζω η αγκαλιά του κόσμου να μου δώσει το κουράγιο για να το κάνω. Κι ελπίζω στην παραδειγματική τιμωρία της δράστιδος για να μην βρεθεί ποτέ ξανά άλλος άνθρωπος στην θέση μου» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Η ανάρτηση που σόκαρε

Η χθεσινή ανάρτηση της Ιωάννας, σόκαρε. Ήταν μια υπόθεση που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο. Ως σήμερα, όμως, κανείς δεν είχε αντικρύσει το μέγεθος του κακού που είχε προκαλέσει το καυστικό υγρό, όσο κι αν, από περιγραφές, η εικόνα αυτή «έμπαινε» σε λόγια.

Από εκείνο το πρωινό, όταν η Ιωάννα υπέστη αυτές τις εκτεταμένες βλάβες, ο αγώνας που δίνει είναι καθημερινός. Τόσο για να επουλώσει τις πληγές της στο κορμί της, αλλά κυρίως, τις πληγές στη ψυχή της.

Η εμμονή της κατηγορουμένης για την Ιωάννα

Πέντε ημέρες πριν από τη δίκη, το αποκλειστικό ηχητικό ντοκουμέντο, από μία εκ των δεκάδων συναντήσεων της 36χρονης κατηγορούμενης με τη χαρτορίχτρα που επισκεπτόταν σχεδόν καθημερινά, είναι χαρακτηριστική της εμμονής που συντηρούσε η Έφη στο μυαλό της.

Το τρίτο πρόσωπο επανέρχεται συχνά πυκνά στις μεταξύ τους συνομιλίες. Είναι ένα θέμα που η χαρτορίχτρα ξέρει ότι ενδιαφέρει πάντα την Έφη.

Οι διάλογοι της δράστιδος με χαρτορίχτρα:

Πες μου τα πάντα, ό,τι βλέπεις αναλυτικά. Εμένα με ενδιαφέρει αν συναναστρέφεται με άλλη ερωτικά, γενικότερα αν είναι σε άλλη ερωτική φάση.

-Το ξαναείπα, ότι υπάρχει μία που κάνει τη δουλειά του μόνο, ναι.

-Ακόμα;

-Χωρίς αισθήματα.

-Ακόμα, τώρα;

-Πουλάκι μου, δεν έχει σχέση με αυτήν, καμία.

-Αργυρώ θα με τρελάνεις τώρα.

-Δε θες την αλήθεια;

-Την άλλη φορά δε το είχες βρει αυτό όμως.

-Το βρήκαμε

-Δε μου είπες τίποτα την άλλη φορά.

-Κάνεις λάθος.

-Δε μου το πες, το θυμάμαι πάρα πολύ.

-Ότι υπάρχει μία…

-Αυτό μου το ‘χες πει πριν…

-Μπράβο.

-Πριν 2-3 μήνες.

-Ναι.

-Αργυρώ με τρόμαξες τώρα έτσι όπως το πες.

-Όχι όχι.

-Με τρόμαξες πάρα πολύ τώρα.

-Όχι ρε, σου λέω αυτό που βλέπω, απλώς αλλιώς το κατάλαβες.

Ό,τι και να πει η χαρτορίχτρα, όπως και να το πει, ακόμα κι όταν καμιά φορά οι δήθεν μαντικές ικανότητές της την… προδίδουν, στο τέλος βρίσκει τον τρόπο ξαναφέρνει την κατηγορούμενη στα νερά της.