Σε εξέλιξη βρίσκεται τώρα η συγκέντρωση αντιεμβολιαστών και ατόμων που διαμαρτύρονται κατά του εμβολιασμού στον Λευκό Πύργο. Οι συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται υπό δρακόντεια αστυνομικά μέτρα, για τα οποία «επιστρατεύτηκαν» 5.500 αστυνομικοί, drones, ελικόπτερα, «Αίαντες» και άλλες μονάδες.



Οι διαδηλωτές -ελάχιστοι εκ των οποίων φορούν μάσκες και ουδείς κρατά αποστάσεις- που βρίσκονται στον Λευκό Πύργο κρατούν ελληνικές σημαίες και φωνάζουν συνθήματα κατά του εμβολιασμού, της κυβέρνησης και των Μέσων Ενημέρωσης. Στο σημείο βρέθηκαν και φυλλάδια του νέου κόμματος του καταδικασμένου για τη συμμετοχή του στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη.



Σύμφωνα με τον τοπικό ιστότοπο thestival.gr, οι αντιεμβολιαστές σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν πορεία στο κέντρο της πόλης.

Επεισόδια στη συγκέντρωση 

Λίγο μετά τις 18:30, κάποιοι από τους συγκεντρωμένους κινήθηκαν απειλητικά προς τους αστυνομικούς, φτάνοντας στο σημείο να... φτύνουν μπροστά τους και να τους εξυβρίζουν. Περίπου στις 8, σημειώθηκαν επεισόδια γύρω από το δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδα αντιεμβολιαστών επιτέθηκε με πέτρες και μολότοφ στις αστυνομικές δυνάμεις, με τις τελευταίες να απαντούν κάνοντας ρίψη δακρυγόνων και νερού από τους «Αίαντες». Μάλιστα, από τα επεισόδια έχει τραυματιστεί στο κεφάλι μία γυναίκα.

Επίσης, από τις μολότοφ που πέταξαν οι διαδηλωτές πήρε φωτιά ο κήπος στο Δημαρχιακό Μέγαρο. 

Συνθήματα κατά του εμβολίου

Νωρίτερα, οι διαδηλωτές -ελάχιστοι εκ των οποίων φορούσαν μάσκες και ουδείς κρατούσε αποστάσεις- που μαζεύτηκαν στον Λευκό Πύργο κρατούσαν ελληνικές σημαίες και φώναζαν συνθήματα κατά του εμβολιασμού («εεε, οοο, πάρτε το εμβόλιο και φύγετε από δω»), της κυβέρνησης και των Μέσων Ενημέρωσης.

Δείτε βίντεο από το σημείο