Το υπουργείο Παιδείας  ανακοίνωσε πως έως και την Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου, οι μαθητές όλων των βαθμίδων θα έχουν την δυνατότητα να προμηθευτούν  έξι (6) δωρεάν αυτοδιαγνωστικά self -test από τα φαρμακεία, προκειμένου να είναι «καλυμμένοι» για ολόκληρο τον μήνα του Σεπτεμβρίου.

Επιπλέον, για την τρέχουσα εβδομάδα οι μαθητές είναι απαραίτητο να διενεργήσουν το δεύτερο self - test μέχρι και 24 ώρες, πριν από την προσέλευση  κάθε μαθητή στο σχολείο, για την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021.

Το self-test θα πρέπει να πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα, κάθε Τρίτη και κάθε Παρασκευή, έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση των μαθητών στο σχολείο.

Επιπρόσθετα, βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος  self-test οφείλουν να φέρουν οι μαθητές που δεν διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού (για τους μαθητές 12 ετών και άνω), ή βεβαίωση παρελθούσας νόσησης τελευταίου εξαμήνου.

Οι εμβολιασμένοι μαθητές δε δικαιούνται δωρεάν self-test, καθώς δεν οφείλουν να τα διενεργούν, εάν δεν προκύψει κάποιος ειδικός λόγος.

Τέλος, για την τρέχουσα εβδομάδα οι εκπαιδευτικοί, τα μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.) των σχολικών μονάδων που δεν έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού για τον ιό του κοροναϊού ή πιστοποιητικό νόσησης διαστήματος των τελευταίων έξι μηνών, θα πρέπει να προσκομίσουν αρνητικό αποτέλεσμα εργαστηριακού διαγνωστικού ελέγχου (rapid ή PCR), στο οποίο θα έχουν υποβληθεί έως και 48 ώρες πριν από την προσέλευση τους για την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021.