Με ανησυχητικά αργούς ρυθμούς προχωρά το εμβολιαστικό πρόγραμμα στη χώρα με αποτέλεσμα μεγάλα εμβολιαστκά κέντρα να κατεβάζουν ρολά, καθώς την Τρίτη πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα μόνο 29.065 εμβολιασμοί.

Συνέπεια αυτού του γεγονός αποτελεί πως από τα τέλη Σεπτέμβρη, αρκετά mega εμβολιαστικά κέντρα θα κατεβάσουν ρολά.

Χαμηλή η εμβολιαστική κάλυψη

Η Ελλάδα έχει μείνει πίσω στην κούρσα των εμβολιασμών καθώς έχει εμβολιαστεί το 56.6% του πληθυσμού, τη στιγμή που η Πορτογαλία την Τετάρτη σήμερα το 80%, το Βέλγιο το αντίστοιχο ποστοστό ανέρχεται στο 72% και στην Ιταλία 64,5%. Τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού σε κάποιες χώρες σήμαναν συναγερμό στην Ευρώπη.

Την ίδια στιγμή, αναστάτωση προκάλεσαν σε εκατοντάδες πολίτες τα sms που έλαβαν για να λάβουν την αναμνηστική δόση χωρίς οι ίδιοι να ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Λόγω παλαιότερων συνταγογραφήσεων τους με φαρμακευτικά σκευάσματα που λαμβάνουν ανοσοκατασταλμένοι το σύστημα τους ενέταξε αυτόματα, σε αυτή την κατηγορία. Έτσι αν δεν ανήκουν στις ομάδες που θα λάβουν την τρίτη δόση θα πρέπει απλά να αγνοήσουν την ειδοποίηση.

Εισαγγελέας για τα πλαστά πιστοποιητικά στην Καβάλα

Την ίδια στιγμή ,έντονος είναι ο προβληματισμός από τα κρούσματα πλαστών πιστοποιητικών νόσησης και εμβολιασμού.

Στην Καβάλα ξεκίνησε εισαγγελική έρευνα για δύο γιατρούς που βρέθηκαν με μηδενικά αντισώματα, ενώ κατέθεσαν πιστοποιητικά. Η μια γυναικολόγος που φέρεται να εμβολιάστηκε στη Βουλγαρία. «Έχουμε κάνει τεστ αντισωμάτων. Ο ένας ο γιατρός μας έχει μηδενικά αντισώματα και η κυρία γιατρός μας, η οποία έχει πιστοποιητικό εμβολιασμού από γειτονική χώρα μηδενικά αντισώματα. Έχω ενημερώσει ήδη τον εισαγγελέα Καβάλας» σημείωσε ο διοικητής του νοσοκομείου Καβάλας, Ντίνος Κλειτσιώτης.

Στο «κόκκινο» έξι περιφέρειες

Τέλος, σε μίνι lockdown μπαίνουν Καβάλα, Ημαθία, Πιερία και Πέλλα μετά από εισήγηση της επιτροπής των επιδημιολόγων. Στο «κόκκινο» παραμένουν Αργολίδα και Ευρυτανία.