Συγκινητικό είναι το κύμα συμπαράστασης προς την Ιωάννα Παλιοσπύρου, η οποία τον Μάιο του 2020 δέχτηκε επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα, ενώ πήγαινε στη δουλειά της.

Κι ενώ, έναν χρόνο μετά, η δίκη εναντίον της γυναίκας που της επιτέθηκε έχει ξεκινήσει, σε εξέλιξη βρίσκεται, παράλληλα, μια προσπάθεια οικονομικής στήριξης της 34χρονης Ιωάννας.

Η εν λόγω προσπάθεια ξεκίνησε με πρωτοβουλία της πρώην τηλεπαρουσιάστριας και προσωπικής φίλης της Ιωνάννας, Αννίτας Ναναθαήλ, η οποία μέσω μιας μεγάλης πλατφόρμας του εξωτερικού που αφορά δωρεές σε άτομα που χρήζουν βοήθειας (δείτε εδώ) καλεί όσους θέλουν να συνεισφέρουν οικονομικά στην 34χρονη.

Στην πλατφόρμα είχε κάνει δωρεά και η ελληνικής καταγωγής παρουσιάστρια Μαρία Μενούνος με το ποσό των 1.000 δολαρίων, ενώ την προσπάθεια είχε στηρίξει δημοσίως και η συγγραφέας – αρθρογράφος Αριάννα Χάφινγκτον.

Επετεύχθη ο στόχος

Είναι αξιοσημείωτο ότι ο στόχος που είχε τεθεί ήταν τα 80.000 δολάρια, ποσό που έχει ήδη επιτευχθεί. Πιο συγκεκριμένα, έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 93.000 δολάρια, ενώ συνολικά έχουν γίνει σχεδόν 2.500 δωρεές.

Μάλιστα, μόνο τις τελευταίες 24 ώρες, δηλαδή μετά την εμφάνισή της στο δικαστήριο, οι δωρεές που έγιναν ήταν πάνω από 700.

Οι δωρεές αναμένεται να καλύψουν κάποιες ιατρικές ανάγκες της Ιωάννας, όπως φάρμακα, αλοιφές, καθώς και ειδικά σχεδιασμένες μάσκες προσώπου και ενθέματα εξειδικευμένα για τη βελτίωση ουλών και μοσχευμάτων αλλά και για την κάλυψη των εξόδων διαβίωσής της.
Αργότερα, ίσως χρειαστεί να ταξιδέψει στο εξωτερικό σε εξειδικευμένα ιατρικά κέντρα αποκατάστασης.