Αποδείχθηκε πως τελικά η επίθεση που δέχθηκε η 18χρονη κοπέλα στον Κίσσαμο Χανίων ήταν με αποσμητικό χώρου και όχι με καυστικό υγρό, σύμφωνα με την αστυνομία.

Η είδηση προκάλεσε σοκ, μια και ήδη η κοινή γνώμη παρακολουθεί συγκλονισμένη τις εξελίξεις μετά την επίθεση με βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου.

Ο δράστης συνελήφθη και ομολόγησε την πράξη του. Μάλιστα παρέδωσε στους αστυνομικούς το μπουκάλι με το αποσμητικό που χρησιμοποίησε.

Πρόκειται για έναν 56χρονο, ο οποίος φέρει σύμφωνα με πληροφορίες φέρει ψυχολογικά προβλήματα. Εξ ου και με εντολή εισαγγελέα οδηγήθηκε στο ψυχιατρείο Χανίων.

Το χρονικό της επίθεσης

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τις 23:00 το βράδυ της Τετάρτης, στην περιοχή του Μαύρου Μόλου, όταν η 18χρονη κοπέλα επέστρεφε στο σπίτι της. Ξαφνικά ένας άγνωστος άνδρας την πλησίασε και της έριξε στα μάτια χημικό υγρό με αποτέλεσμα η κοπέλα να χάσει προσωρινά την όρασή της. Η νεαρή άρχισε να ουρλιάζει από τον πόνο ενώ ο άγνωστος άνδρας είχε τραπεί σε φυγή.

Η κοπέλα μεταφέρθηκε από περίοικους στο Κέντρο Υγείας Κισσάμου όπου εξετάστηκε από γιατρούς. Ωστόσο επειδή χρειάστηκε να υποβληθεί σε εξιδεικευμένη οφθαλμολογική εξέταση μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χανίων. Η κοπέλα εξακολουθεί να έχει ερεθισμό στα μάτια και θα χρειαστεί να υποβληθεί και σε νέες εξετάσεις.

Η κοπέλα περιέγραψε την επίθεση στους αστυνομικούς και υπέβαλε μήνυση κατά αγνώστου. Το βράδυ της Πέμπτης, η 18χρονη αναγνώρισε έναν από τους προσαχθέντες ως εκείνον που την πλησίασε από πίσω και της έριξε το σπρέι στο πρόσωπο.