Ο Δημήτρης Παπανικολάου μίλησε για πρώτη φορά δημόσια για την αποκάλυψη που έκανε προ ημερών ότι διαγνώστηκε με σύνδρομο Άσπεργκερ.

 Έχοντας τη σύζυγό του, Έλια Παπαηλίου στο πλευρό του, ο πρώην διεθνής μπασκετμπολίστας εξήγησε ότι βρίσκεται στο αρχικό στάδιο του αυτισμού, κάτι που ανακάλυψε μετά την επίσκεψή του σε ειδικό ψυχικής υγείας. «Συμβουλεύτηκα ειδικό ψυχικής υγείας. Όταν του είπα τις συμπεριφορές, μου ανακοίνωσε ότι έχω σύνδρομο Άσπεργκερ και το αποδέχτηκα», είπε στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» και πρόσθεσε πως είναι μία πολύ δύσκολη κατάσταση: «Έχει βάσανο ο κόσμος ενός ανθρώπου με τέτοιο σύνδρομο. Δεν μπορώ να χαλαρώσω, θέλω να το δουλέψω. Ακόμα και όταν κοιμάμαι, θέλω να σκέφτομαι».

 Η σύζυγός του, ανέφερε πως τα τελευταία χρόνια είχε πολλές υποψίες ότι ο Δημήτρης Παπανικολάου έχει το συγκεκριμένο σύνδρομο, όμως αυτό δεν την τρόμαξε ούτε στιγμή. «Τα τελευταία χρόνια είχα την υποψία ότι ο Δημήτρης έχει το σύνδρομο Άσπεργκερ. Έκανα τρία χρόνια ψυχανάλυση και ο γιατρός μου γνώρισε τον Δημήτρη και μου έκανε μία συζήτηση. Μου είπε ότι ο σύζυγός μου μπορεί να είναι στο φάσμα. Δεν φοβήθηκα, όμως, γιατί τον γνωρίζω τόσα χρόνια και έχουμε κάνει οικογένεια. Στην καθημερινότητα ο Δημήτρης χρειάζεται χρόνο με τον εαυτό του. Τον κουράζει, όταν προσπαθώ να του πω κάτι για πολλή ώρα. Δεν είναι τόσο κοινωνικός», εξήγησε.