«Είμαστε ήδη πίσω γιατί οι ομάδες 12-15 και 15-17 είναι σε πολύ χαμηλά ποσοστά συγκριτικά με αυτά που έχουμε από το εξωτερικό», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Κεντρικό Μαγκαζίνο» με την δημοσιογράφο Ανδριάνα Ζαρακέλη, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, αναφορικά με τον εμβολιασμό των παιδιών.

«Δηλαδή όταν ακούς ότι στο Λος Άντζελες εμβολιάζουν υποχρεωτικά τα παιδιά στα σχολεία, σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς, σημαίνει ότι έχει αυξηθεί πολύ η μεταδοτικότητα της Δέλτα και για αυτό προχώρησαν σε υποχρεωτικούς εμβολιασμούς. Στην Κούβα ανακοίνωσαν ότι από 2 ετών εμβολιάζουν τα παιδιά, όλα αυτά τα αποτελέσματα είναι πάρα πολύ ανησυχητικά», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Παγώνη.

«Εδώ βέβαια επειδή ανοίγουμε τα σχολεία πιο μετά από το εξωτερικό αυτοί έχουν τα στοιχεία, εμείς θα τα δούμε μετά από 20 μέρες δηλαδή τον Οκτώβριο θα δούμε τι θα γίνει και τι εικόνα θα έχουμε στη χώρα μας. Από τα επιδημιολογικά όμως δεδομένα που βλέπουμε είναι ότι όλοι ανησυχούμε τι θα γίνει. Είναι μια κατάσταση δύσκολη αλλά μπορούμε να την ελέγξουμε εάν ξεκινήσουμε να εμβολιάσουμε τα παιδιά μας πιο γρήγορα», διευκρίνισε η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ.

«Ο ρόλος που θα παίξουν οι παιδίατροι είναι πολύ σημαντικός γιατί είναι αυτοί που γνωρίζουν το ιστορικό των παιδιών, τα γνωρίζουν καλύτερα, τα έχουν μεγαλώσει. Αυτοί λοιπόν σε συνεργασία με τους γονείς θα μπορέσουν να τους δώσουν τα στοιχεία ούτως ώστε να πεισθούν οι γονείς γιατί πρέπει να εμβολιάσουν τα παιδιά», υπογράμμισε η ίδια.

«Το παιχνίδι είναι τα χέρια των παιδιάτρων, θα παίξουνε πολύ μεγάλο ρόλο. Εγώ σαν παθολόγος δεν έχω την αμεσότητα που έχει ο παιδίατρος με το παιδί, γνωρίζει το ιστορικό του, το έχει μεγαλώσει. Αργήσαμε ίσως να ενημερώσουμε», δήλωσε επιπρόσθετα.