O διοικητής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, Ιωάννης Μπάκος, μίλησε στο MEGA και την εκπομπή LIVE NEWS αναφορικά με την εξέλιξη της υγείας του 6χρονου αγοριού που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια των αγώνων καρτ στην Πάτρα.

Σε σταθερή κατάσταση το παιδί

«Χθες το μεσημέρι διεκομίσθηκε ένα αρκετά σοβαρό περιστατικό, ο 6χρονος Φώτης, ο οποίος βρίσκεται διασωληνωμένος και με μηχανικό αερισμό στη ΜΕΘ Παίδων του νοσοκομείου» σημείωσε ο κ. Μπάκος, τονίζοντας ότι το μικρό παιδί βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση. «Θεωρούμε ότι αύριο, εκτός απροόπτου θα γίνει μια προσπάθεια ελέγχου του νευρολογικού του προφίλ» συμπλήρωσε ο διοικητής του νοσοκομείου Πατρών, ο οποίος υπογράμμισε τη αισιοδοξία των γιατρών για την πορεία της υγείας του 6χρονου αγοριού.

Την ίδια ώρα, ο κ. Μπάκος τόνισε ότι  «υπάρχει μια συγκρατημένη αισιοδοξία στην ομάδα της ΜΕΘ Παίδων, αφενός γιατί το παιδί δείχνει σταθερό το τελευταίο 24ωρο και αφετέρου γιατί η ομάδα -υπό τον κ. Ηλιάδη- είναι εξαιρετική και έχει αντιμετωπίσει πολύ σοβαρά περιστατικά».

Σε σοκ ο οδηγός που τον τραυμάτισε 

Την ίδια ώρα, ο οδηγός του καρτ είναι συντετριμμένος από τον τραυματισμό που προκάλεσε στον 6χρονο, καθώς όπως ενημερώνει ο δικηγόρος του, Τάκης Παπαδόπουλος, προτεραιότητά του αποτελεί η αποκατάσταση της υγείας του παιδιού. «Χτες επικοινώνησε μαζί μου και μου είπε τι συνέβη και το πρώτο πράγμα που με υποχρέωσε να κάνω ήταν να τηλεφωνήσω και να μάθω για την υγεία του παιδιού».

Σύμφωνα με τον συνήγορο του οδηγού, μόλις αφέθηκε ελεύθερος πήγε κατευθείαν στο νοσοκομείο για να δει τον 6χρονο. «Το πρώτο που τον ενδιαφέρει είναι η υγεία του παιδιού».

Όπως σημειώνει ο κ. Παπαδόπουλος, πρόκειται για έμπειρο οδηγό αγώνων ο οποίος κατέληξε εκτός πίστας από την επαφή με το άλλο καρτ.