Άκρως επιβαρυμένο εμφανίζεται, σύμφωνα με τα πρόσφατα επιστημονικά στοιχεία, το ιικό φορτίο στις περισσότερες Περιφερειακές Ενότητες Μακεδονίας και Θράκης, ενώ τα τελευταία 24ωρα η Θεσσαλονίκη εκπέμπει σήμα «SOS».

Τα κρούσματα αυξάνονται επικίνδυνα και η αναζωπύρωση της πανδημίας στη Βόρεια Ελλάδα έχει σημάνει συναγερμό και στο υπουργείο Υγείας.

Ανεμβολίαστο το 60%

Παράλληλα, έξι στους δέκα μόνιμους κατοίκους στα βόρεια της χώρας αρνούνται να εμβολιαστούν, με αποτέλεσμα οι συνέπειες να είναι θλιβερές.

Ενδεικτικό είναι άλλωστε το γεγονός ότι 54 που έχασαν τη μάχη με τον κορoναϊό την τελευταία εβδομάδα ήταν ανεμβολίαστοι.

«Πλήρη τα κρεβάτια»

Η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Θεσσαλονίκης, Δέσποινα Κατσίμπα, τόνισε χαρακτηριστικά στην «Κοινωνία Ώρα MEGA»: «Έχουν αυξηθεί οι νοσηλείες. Χρειάστηκε να ανοίξουν και άλλες πτέρυγες απλών κλινικών. Το μεγάλο πρόβλημα είναι στις εντατικές. Δεν έχουμε εντατικές για covid. Είναι πλήρη τα κρεβάτια. Ενώ έχουμε και συμβάντα με διασωληνωμένους να περιμένουν σε απλούς θαλάμους για νοσηλεία».

Επιπλέον, η κ. Κατσίμπα επεσήμανε:«Μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα στις εντατικές ήταν σχεδόν μόνο ανεμβολίαστοι. Αλλά τώρα έχουμε κρούσματα σε συναδέλφους και μάλιστα εμβολιασμένους».