Λίγες μέρες μετά το άνοιγμα των σχολείων, πέντε μαθητές σε νηπιαγωγεία και δημοτικά της Εύβοιας διαγνώστηκαν θετικοί στον κοροναϊό τα τελευταία 24ωρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τουλάχιστον 16 γονείς δηλώνουν αρνητές των μέτρων κατά της πανδημίας και δε στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο.

Όσον αφορά στους μαθητές που διαγνώστηκαν θετικοί στον ιό, τέσσερις από αυτούς φοιτούν σε σχολεία του Δήμου Χαλκιδέων και ένας σε σχολείο του Δήμου Ερέτριας.

Υπενθυμίζεται ότι όλοι οι μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης υποβάλλονται σε self test δύο φορές την εβδομάδα, αφού δεν έχει ανοίξει η πλατφόρμα εμβολιασμού για τα παιδιά κάτω των 12 ετών.

Σύμφωνα με το eviatop, ακόμα 15 μαθητές έχουν δηλώσει ότι πάσχουν από υποκείμενα νοσήματα και γι’ αυτό και δεν θα έχουν φυσική παρουσία, αλλά θα παρακολουθήσουν τα μαθήματα εξ αποστάσεως.

Σημειώνεται πάντως πως αν συμπληρώσουν 50+1 απουσίες, τα παιδιά θα χάσουν την τάξη.

Δυστυχώς, δεν πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά, καθώς ειδικά το τελευταίο διάστημα όλο και πληθαίνουν οι συγκρούσεις μεταξύ γονέων και καθηγητών.

Μηνύσεις από γονείς-αρνητές σε εκπαιδευτικούς

Μάλιστα οι γονείς – αρνητές δε διστάζουν να μηνύουν εκπαιδευτικούς επειδή τόλμησαν να μην επιτρέψουν στα παιδιά τους να μπουν στο σχολείο, παρόλο που δεν τηρούν τα περιοριστικά μέτρα.

Η Αντωνία Μπρη, πρόεδρος δασκάλων και νηπιαγωγών περιφερειών του Πύργου, μίλησε για τις μηνύσεις τριών εκπαιδευτικών από γονείς επειδή δεν επέτρεψαν σε μαθητές να μπουν χωρίς self test και μάσκες σε σχολεία στον Πύργο.

Όπως ανέφερε στο Open, γονείς απαίτησαν την είσοδο των παιδιών τους στο σχολείο, χωρίς μάσκα και την επίδειξη της απαιτούμενης σχολικής κάρτας για covid, όπως προβλέπεται από τις υπουργικές αποφάσεις τις εγκυκλίους που έχουμε.

«Το επιχείρημά τους ήταν ακριβώς αυτό που κατέγραψαν στις μηνύσεις τους. Κατηγόρησαν τους εκπαιδευτικούς και υπέβαλλαν μήνυση κατά του διευθυντή και της προϊσταμένης του νηπιαγωγείου και των υπολοίπων νηπιαγωγών με τις κατηγορίες σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, εσχάτης προδοσίας και βασανισμού», συμπλήρωσε.