Την επισήμανση ότι η ανακοίνωση της Λίλιαν Φωκά, συζύγου του Σπύρου Φωκά, δεν απευθύνεται στην ίδια, έκανε μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook, η δημοσιογράφος, Έλενα Ακρίτα. «Η ανακοίνωση της κ. Λιλιαν Φωκα συζύγου του Σπύρου Φωκά δεν απευθύνεται σε μένα - άλλωστε δεν γραφει πουθενά το όνομα μου. Είχε γενικό χαρακτήρα, όπως με διαβεβαίωσε η ίδια», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Ακρίτα.



Σημειώνεται ότι η γνωστή δημοσιογράφος, με αφορμή συνέντευξη φίλης της οικογένειας Φωκά η οποία περιέγραψε ως τραγική την οικονομική κατάσταση του γνωστού ηθοποιού, ανάρτησε σχόλιό της απευθυνόμενη στην υπουργού Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, όπου είπε μεταξύ άλλων: «Κυρία Λίνα Μενδωνη, μπορείτε να βοηθήσετε τον Σπύρο Φωκά. Με 600€ σύνολο εκείνος και η γυναίκα του αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα».



Λίγο αργότερα, ωστόσο, η κ. Λίλιαν Φωκά, ανέφερε στα social media πως «με αφορμή αναπαραγωγή δημοσιευμάτων για την κατάσταση μας θέλω να ενημερώσω ότι με αξιοπρέπεια διαχειριζόμαστε την ζωή μας έχοντας την αμέριστη συμπαράσταση φίλων μας όσο βέβαια και την βοήθεια του γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού κυρίου, Γρηγόρη Δημητριάδη, όσο και του γενικού γραμματέα Πρόνοιας, Γιώργου Σταμάτη. Θα παρακαλούσα αυτό να γίνει σεβαστό από όλους και να μην αναστατώνουν τόσο εμένα όσο και τον Σπύρο με δημοσιεύσεις που είναι αναληθείς».