Ο αριθμός των κρουσμάτων του κοροναϊού στην ευρύτερη περιοχή της περιφέρειας Δράμας είναι ανησυχητικός και θυμίζει αυτόν του περσινού χειμώνα. Παρόλ' αυτά το ποσοστό των πολιτών που δεν έχει εμβολιαστεί παραμένει μεγάλο.

Έτσι, στην περιφέρεια Δράμας εξετάστηκε η πορεία της πανδημίας, αναλύθηκαν όλα τα δεδομένα και διαφορετικές προτάσεις έπεσαν στο τραπέζι, προκειμένου να περιοριστούν τα θύματα και να υπάρχει μεγαλύτερη ανταπόκριση του κόσμου στην αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτόκολλων, σε μια προσπάθεια αποφυγής μετάδοσης του κοροναϊού.

Η διοικητήρια του γενικού νοσοκομείου Δράμας Θεσσαλονικιά Καρατζόγλου και ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γιώργος Παπαδόπουλος απηύθυηναν έκκληση και προέτρεψαν όλους τους πολίτες της Δράμας να εμβολιαστούν το συντομότερο δυνατόν ώστε να μην επαναληφθούν οι δύσκολες μέρες της περσινής χρονιάς με τους πολλούς θανάτους.

Στις δηλώσεις του ο κ. Παπαδόπουλος  τόνισε ότι σήμερα τα κρούσματα στη Δράμα «έφτασαν τα νούμερα του περσινού Νοέμβρη, που θρηνήσαμε πολλά θύματα και ονομάστηκε ο μαύρος Νοέμβρης για την περιοχή μας» και συνέχισε:

«Μόλις το 43% των πολιτών έχουν εμβολιαστεί στη Δράμα. Το γεγονός αυτό προβληματίζει και αναδεικνύει τη σοβαρότητα της κατάστασης, καθώς θα έπρεπε να είναι εμβολιασμένοι άνω του 50% του πληθυσμού».

Ακόμη γνωστοποίησε ότι την επόμενη εβδομάδα θα υπάρχει νέα συνάντηση υγειονομικών φορέων, προκειμένου να εκτιμηθεί εκ νέου η όλη κατάσταση, επίσης.

Επιπρόσθετα, όταν ρωτήθηκε για το τι πρέπει να γίνει ώστε να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες και να εμβολιαστούν είπε:

«Πρέπει να υπάρξουν άμεσα κοινές συνεντεύξεις από το ιατρικό προσωπικό του νομού. Οι γιατροί μας, δηλαδή, να βγουν μπροστά, γιατί αυτοί έχουν τη γνώση και αυτοί μπορούν να αντιμετωπίσουν τις όποιες κακόβουλες φωνές ακούγονται γύρω από τη μετάδοση της πανδημίας. Άρα, το φορτίο το μεγάλο το παίρνει η ιατρική κοινότητα και νομίζω ότι είναι κοινή παραδοχή όλων ότι θα γίνει, με εμάς συνοδοιπόρους στην ενημέρωση στον βαθμό που μπορούμε και μας επιτρέπεται».

Η κ. Καρατζόγλου, από την πλευρά της, σημείωσε: «Απευθύνουμε έκκληση στον κόσμο να εμβολιαστεί, γιατί είναι η μόνη λύση απέναντι στο φαινόμενο Covid-19 αυτή την ώρα και σε αυτό που τραβάει ο τόπος μας. Απέναντι στο γεγονός ότι το νοσοκομείο Δράμας πρέπει να αντέξει. Αντέχει. Δεν είναι μόνο νοσοκομείο Covid, αλλά είναι νοσοκομείο κάθε νόσου κι έτσι πρέπει να παραμείνει. 'Αρα πρέπει να βοηθήσουμε, για να βοηθηθούμε όλοι».

«Πώς είναι δυνατόν, να παρασυρόμαστε από φήμες και να προτιμούμε να νοσήσουμε και να μην ξέρουμε αν θα καταφέρουμε να το ξεπεράσουμε. Να ξέρουμε ότι στις περισσότερες περιπτώσεις ακόμη και μετά την αρχική ανάρρωση θα έχουμε προβλήματα για πολύ καιρό ή τι θα μας αφήσει κατάλοιπο και να μην εμβολιαστούμε, όταν ΔΕΝ υπάρχει χώρα στον πλανήτη που να μην αναγνωρίζει την αποτελεσματικότητα του εμβολίου», κατέληξε η διοικήτρια.