Σημερινό δημοσίευμα της Daily Mail αναφέρει ότι πλοίο του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη διέσωσε περισσότερους από 150 μετανάστες, οι οποίοι επέβαιναν σε πλοιάριο που βούλιαζε.

Η βρετανική ιστοσελίδα επισημαίνει μάλιστα ότι ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης είναι και ιδιοκτήτης της αγγλικής ποδοσφαιρικής ομάδας, Νότιγχαμ Φόρεστ.

Σύμφωνα με την Daily Mail, οι μετανάστες βρίσκονταν επί τέσσερις ημέρες στη θάλασσα όταν διαπίστωσαν ότι το πλοιάριό τους έμπαζε νερά.

Για τη διάσωσή τους έσπευσε το πλήρωμα του δεξαμενοπλοίου «Αριστοφάνης» ιδιοκτησίας της Capital Ship Management του Βαγγέλη Μαρινάκη. Το δεξαμενόπλοιο εκτελούσε δρομολόγιο από την Ιταλία προς την Αίγυπτο.



«Θα βούλιαζε»

«Το μήκους 15 μέτρων ξύλινο σκάφος τους επρόκειτο να βουλιάξει», τονίζει η Daily Mail. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της προσπάθειας να επιβιβαστούν οι μετανάστες στο πλοίο, μια έγκυος γυναίκα έπεσε στη θάλασσα αλλά διασώθηκε.



Άλλαξαν την πορεία τους

Στη συνέχεια, τα μέλη του πληρώματος του δεξαμενοπλοίου άλλαξαν την πορεία τους και έπλευσαν προς την Παλαιόχωρα των Χανίων, όπου και έδεσαν προκειμένου να αποβιβαστούν οι ναυαγοί.



Κατά πληροφορίες, όσο παρέμειναν στο «Αριστοφάνης» οι διασωθέντες μετανάστες πήραν κουβέρτες, νερό, φαγητό και γάλα. Αφού αποβιβάστηκαν στην Κρήτη, το πλοίο συνέχισε το δρομολόγιό του προς την Αίγυπτο.