Ποινικές διώξεις σε άλλους 6 συλληφθέντες για τα επεισόδια που αφορούν το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης ασκήθηκαν σήμερα από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

 Οι τέσσερις από τους κατηγορούμενους παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Αυτόφωρο ενώ για τους άλλους δύο ορίστηκε ρητή δικάσιμος και αφέθηκαν ελεύθεροι λόγω ανηλικότητας.

 Όπως αναφέρει το GRTimes, στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο παραπέμφθηκαν δύο νεαροί, ηλικίας 19 και 20 χρονών οι οποίοι κατηγορούνται για διατάραξη κοινής ειρήνης και παραβάσεις του νόμου περί όπλων. Συνελήφθησαν, ύστερα από κατ’ οίκον έρευνες, για τα επεισόδια της 28ης Σεπτεμβρίου που πραγματοποιήθηκαν στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης.

 Στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο παραπέμφθηκε ένας 18χρονος ο οποίος διώκεται για παράβαση του νόμου περί όπλων. Συνελήφθη χθες το απόγευμα στην Πλατεία Τερψιθέας επειδή κατείχε σπρέι πιπεριού.

 Ρητή δικάσιμος ορίστηκε για έναν 15χρονο ο οποίος εντοπίστηκε να συμμετέχει στα επεισόδια της 28ης Σεπτεμβρίου, έξω από το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης. Συνελήφθη ύστερα από κατ’ οίκον έρευνα όταν βρέθηκαν μαχαίρια και όπλα ενώ οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες και στον 54χρονο πατέρα του ο οποίος κατείχε μια κυνηγετική καραμπίνα, χωρίς άδεια. Ο τελευταίος παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο.

 Σήμερα ασκήθηκε ποινική δίωξη για απείθεια και για παράβαση του νόμου περί όπλων σε έναν 15χρονο ο οποίος εντοπίστηκε χθες να κατέχει έναν σουγιά, κατευθυνόμενος προς το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης. Και γι’ αυτόν ορίστηκε ρητή δικάσιμος και αφέθηκε ελεύθερος.

 Ελεύθεροι αφέθηκαν και άλλοι 5 ανήλικοι που οδηγήθηκαν χθες στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης. Εντοπίστηκαν να κατέχουν μαχαίρια και άλλα παράνομα αντικείμενα ενώ κατευθύνονταν προς το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης όπου σημειώθηκαν επεισόδια.