Γιατί με ξύπνησες πρωί
Γιατί με ξύπνησες πρωί Βασίλης Σκουρής Σωτήρης Ξενάκης
koufontinas_2
Ελλάδα

Aπορριπτική εισήγηση στο αίτημα αποφυλάκισης του Κουφοντίνα από την εισαγγελέα Λαμίας

Την οριστική απόφαση αναμένεται να λάβει το δικαστικό συμβούλιο της πόλης

Να απορριφθεί το αίτημα αποφυλάκισης του Δημήτρη Κουφοντίνα ζητά η εισαγγελέας της Λαμίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», με εισήγησή της προς το δικαστικό συμβούλιο της πόλης η εισαγγελέας ζητά να απορριφθεί το αίτημα για την υπό όρους αποφυλάκιση του καταδικασμένου για 11 φόνους της 17 Νοέμβρη ο οποίος στις 18 Αυγούστου είχε ζητήσει την υπό όρους απόλυσή του με το επιχείρημα ότι στις 5 Σεπτεμβρίου συμπλήρωσε 19 χρόνια εγκλεισμού, και επομένως πληροί τη βασική προϋπόθεση που προβλέπει ο νόμος.

Το αίτημά του διαβιβάστηκε στην εισαγγελία της Λαμίας η οποία προχώρησε σε αρνητική εισήγηση, μεταθέτοντας την οριστική απόφαση στο δικαστικό συμβούλιο της πόλης.

Σύμφωνα με αξιωματούχους αρμόδιους για θέματα φυλακών, ο Ποινικός Κώδικας που έφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τον Ιούνιο του 2019 ορίζει ότι οι πολυισοβίτες μπορεί να αποφυλακιστούν υπό όρους εφόσον συμπληρώσουν 25 χρόνια φυλάκισης.

Επίσης, τονίζουν ότι η υφ΄όρων απόλυση προβλεπόταν για καταδικασμένους σε μία φορά ισόβια, και όχι για τους πολυισοβίτες όπως ο Δημήτρης Κουφοντίνας.

Την τελευταία αυτή εκτίμηση απορρίπτει η νομική υπεράσπιση του Κουφοντίνα θεωρώντας ότι πληροί τις προϋποθέσεις για την έξοδό του από τις φυλακές σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.