Ως θαύμα περιγράφει ο παπα - Νικόλας, ο οποίος προσεβλήθη από τον κοροναϊό πριν μερικούς μήνες τη μάχη του με τον ιό που έχει καθηλώσει τον πλανήτη εδώ και σχεδόν 2 χρόνια.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο MEGA και την εκπομπή LIVE NEWS, διηγείται με δάκρυα στα μάτια τις δύσκολες στιγμές της μεγάλης αυτής προσπάθειας για να κερδίσει τη ζωή του πίσω, ενθυμούμενος τις στιγμές που λύγισε και όμως σώθηκε. «Ευχαριστώ τους γιατρούς που έζησα», τονίζοντας τη σημασία και το ρόλο τους.

«Πρέπει να εμβολιαστούμε όλοι»

Την ίδια ώρα, στην πολλαπλά χτυπημένη από τον κοροναϊό Κοζάνη, οι πολίτες εξακολουθούν να έχουν από τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού. Ο παπα - Νικόλας τους προειδοποιεί ότι «το εμβόλιο είναι σωτηρία».

Η περιγραφή του καθηλωτική. Οι εικόνες απόλυτες. Ο κίνδυνος μεγάλος. Η περιπέτεια αδιανόητη. Από τον Νοέμβρη για 2 μήνες σε ΜΕΘ, 3 μήνες σε απλή κλίνη. Ο ιερέας αποστεώθηκε, ο κοροναϊός και η κατάκλιση τον άφησαν μισό και όταν η μεγάλη νίκη ήρθε, άρχισε ο Γολγοθάς της αποκατάστασης σε εξειδικευμένο κέντρο. «Θα είμαι εντάξει σιγά σιγά», αναφέρει σε έντονη φόρτιση.

Τώρα, με τις δύο δόσεις του εμβολίου ολοκληρωμένες, αφήνει πίσω αυτές τις εικόνες και κοιτάει και πάλι το μέλλον κατάματα.