Toν τρόμο έχουν σπείρει τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας από τα τάγματα εφόδου που μετατρέπουν τα σχολικά κτίρια σε ορμητήρια μίσους, θυμίζοντας τις άσχημες μνήμες της Χρυσής Αυγής.

Όσοι τους αντιστέκονται μπαίνουν στο στόχαστρό τους, όπως η 17χρονη μαθήτρια που δέχτηκε επίθεση μέσα στο σχολείο της στη Σταυρούπολη.

«Θυμίζει Παύλο Φύσσα»

Συγκεκριμένα, η μητέρα της μαθήτριας, συγκλονίζει μιλώντας στο MEGA και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού. περιγράφοντας τη στιγμή που η κόρη της δέχτηκε επίθεση στο προαύλιο του σχολείου την ώρα του διαλείμματος.«Αυτό που θέλουνε είναι αίμα και σάρκα για να θρέψουν τη μηχανή τους είναι βασικά φασίστες και της το είπαν και οι ίδιοι τη στιγμή που της επιτέθηκαν. Έλα να μάθεις τώρα ποια είναι τα φασιστικά», δήλωσε η μητέρα της 17χρονης. «Είναι δολοφονική απόπειρα. Θυμίζει Παύλο Φύσσα. Θυμίζει άλλες καταστάσεις και άλλες εποχές που δεν θέλουμε να ζήσουμε», πρόσθεσε.

Παρέμβαση για τα ακραία επεισόδια στα σχολεία της Θεσσαλονίκης έκανε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, όπου και τόνισε ότι «με τη βοήθεια των δάσκαλων των γονέων και της συντεταγμένης πολιτείας να απομονώσουν τα ακραία φασιστικά φαινόμενα και να απομακρυνθούν από την κουλτούρα της βίας και όσους την υποκινούν», τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν οι 8 συλληφθέντες από τα επεισόδια έξω από το ΕΠΑΛ Ευόσμου. Από αυτούς οι πέντε είναι ανήλικοι. Αφέθηκαν ελεύθεροι αφού ορίστηκε δικάσιμος. «Όπως όλα τα παιδιά παρασύρονται σε φασαρίες και σε γηπεδάκια και τα πάντα. τα παιδιά επηρεάζονται. πήγαιναν στην πορεία στη Σταυρούπολη. κάποιοι άλλοι πέταγαν πέτρες και συλλάβανε κι αυτόν», ανέφερε ο πατέρας ενός συλληφθέντα.

Οι τρεις ενήλικοι συλληφθέντες έλαβαν προθεσμία και θα απολογηθούν τη Δευτέρα.