Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί έξω από Ιερούς Ναούς της Λάρισας.

Σήμερα οι εμβολιασμοί για τον ιό Covid-19 πραγματοποιούνται στον προαύλιο χώρο του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Αχιλλίου στη Λάρισα, από την κινητή μονάδα εμβολιασμού της 5ης ΥΠΕ, με εμβόλιο της Pfizer, όπου βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, καθώς νωριτερα δημιουργήθηκε ένταση από αντιεμβολιαστές που βρέθηκαν στο χώρο.


Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου: «Η Iερά Μητρόπολη εκφράζει τις θερμές της ευχαριστίες στην 5η υγειονομική Περιφέρεια, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Λαρισαίων για την υποδειγματική συνεργασία και την απόλυτη προσήλωσή τους στην επίτευξη τού σκοπού, που δεν είναι άλλος από την αποτροπή επιπλέον απωλειών συνανθρώπων μας από τον φονικό ιό Covid-19».

Ο Μητροπολίτης Λάρισας κ. Ιερώνυμος στη διάρκεια της 1ης Ιερατικής Σύναξης έδωσε οδηγίες στους ιερείς για το πρόγραμμα εμβολιασμών και συνέστησε να συνδράμουν στην πρωτοβουλία της Μητρόπολης με την ελπίδα όπως είπε «να πάρουμε τη ζωή μας πίσω και να βγούμε έξω από τα σπίτια μας...».