Εντός των επόμενων ημερών συμπληρώνεται ένας μήνας από την οικογενειακή τραγωδία που σημειώθηκε στη Λάρισα, όταν γονείς και γιος πέθαναν με διαφορά μόλις λίγων ωρών διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου εξαιτίας του κοροναϊού.

Πρόκειται για γνωστή οικογένεια στην περιοχή, με τον 51χρονο γιο να είναι στενός συνεργάτης της Μητρόπολης και προσωπικός φίλος του Μητροπολίτη Λάρισας και Τυρνάβου Ιερώνυμου. Ο Μητροπολίτης μάλιστα μετά την τραγωδία «βγήκε μπροστά» και έχει γίνει ένθερμος υποστηρικτής του εμβολιασμού. Ο ίδιος προσπαθεί να πείσει όλο και περισσότερα άτομα ώστε να εμβολιαστούν προστατεύοντας έτσι τους ίδιους αλλά και τους οικείους τους.

Ποιος ήταν ο 51χρονος

Επρόκειτο για στενό συνεργάτη του Μητροπολίτη. Ο Χαράλαμπος Στεργιούλης ήταν φιλόλογος με πλούσιο συγγραφικό έργο. Έφυγε από τη ζωή στις 10 Σεπτεμβρίου και μόλις 24ώρες μετά τον θάνατο των γονιών του, του 84χρονου πατέρα του συνταξιούχου καθηγητή της Θεολογίας Βασίλη Στεργιούλη και της 80χρονης μητέρας του Ευδοξίας.

Πατέρας, μητέρα και γιος νόσησαν βαριά από κοροναϊό και έδωσαν πολυήμερη μάχη διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ του πανεπιστημιακού νοσοκομείου. Όπως ανέφερε ο καθηγητής Αιματολογίας του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Γιώργος Βασιλόπουλος και οι τρεις ήταν ανεμβολίαστοι και γενικότερα αρνητές του εμβολίου.

Στεργιουλης_χαραλαμπος

Για τη σχέση του με τον Μητροπολίτη Ιερώνυμο είχε αναφερθεί σε αποχαιρετιστήρια ανακοίνωση της η Μητρόπολη Λάρισας και Τυρνάβου.

Η ανακοίνωση

«Ο αγαπητός συνεργάτης της Ιεράς Μητροπόλεώς μας και του περιοδικού «ΑΧΙΛΛΙΟΥ ΠΟΛΙΣ» Χαράλαμπος Στεργιούλης εκοιμήθη την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021, σε ηλικία 51 ετών, ύστερα από δοκιμασία της υγείας του λόγω του κοροναϊού.

Αφήνει πίσω του την σύζυγό του Βάσω και τα δύο παιδιά τους. Ακολούθησε στην οδό της βασιλείας του Θεού τους αειμνήστους γονείς του Βασίλειο και Ευδοξία, που έφυγαν από την ίδια ασθένεια δύο ημέρες πριν.

Βασιλης_Ευδοξια_Στεργιουλη2
Ο Mπάμπης, όπως τον γνωρίζαμε, ήταν ένας δημιουργικός άνθρωπος. Διδάκτωρ Φιλολογίας του ΑΠΘ, μελετητής της βυζαντινής πατερικής και χριστιανικής γραμματείας, συγγραφέας, εκπαιδευτικός, οικογενειάρχης, άνθρωπος πιστός, αγωνίστηκε στην ζωή του να υπηρετήσει την πίστη στον Χριστό και την επιστήμη της φιλολογίας.

Στενός συνεργάτης του μακαριστού Μητροπολίτη Λαρίσης κυρού Ιγνατίου, οργανωτής των αγιολογικών ημερίδων για την ιστορία της τοπικής Εκκλησίας, δεινός ερευνητής, επιμελητής εκδόσεων, άνθρωπος με όρεξη για ζωή αφήνει πίσω του ευκρινές στίγμα στην λαρισαϊκή κοινωνία και στην επιστημονική κοινότητα.

Ανταποκρίθηκε και στην πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Ιερωνύμου να συνεχίσει να προσφέρει κατά τα χαρίσματά του, διετέλεσε συνεργάτης του περιοδικού «Αχιλλίου Πόλις» από το πρώτο τεύχος του, με εξαιρετικές παρουσιάσεις και στην εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής».

Θα λείψει από όλους μας.

Ας είναι αιωνία η μνήμη του και ας δίδει ο Θεός παρηγοριά στην σύζυγό του και στα παιδιά του».

Σύμφωνα με το βιογραφικό του ο 51χρονος Χαράλαμπος Στεργιούλης ήταν πτυχιούχος του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος σπουδών της Μεσαιωνικής Ελληνικής Φιλολογίας και διδάκτωρ του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ. Αυτήν την περίοδο διεξήγαγε μεταδιδακτορική έρευνα στο τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ.

Υπηρετούσε ως ιδιωτικός εκπαιδευτικός στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και δίδασκε στο Διαπανεπιστημιακό-Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Παιδαγωγικού Τμήματος του ΕΚΠΑ «Ρητορική, Επιστήμες του Ανθρώπου και Εκπαίδευση».

Είχε συμμετάσχει ως σύνεδρος και εισηγητής σε διάφορα διεθνή επιστημονικά συνέδρια και ημερίδες. Εργασίες του έχουν δημοσιευτεί σε ελληνόγλωσσα και ξενόγλωσσα επιστημονικά περιοδικά.

Ήταν μέλος του Δ.Σ. της νεοσυσταθείσης Μητροπολιτικής Ακαδημίας Θεολογικών και Ιστορικών Σπουδών Αγίων Μετεώρων και συνεργάτης της Ι. Μητροπόλεως Σταγών και Μετεώρων. Από το 2014 συμμετείχε στο Δ.Σ. της Φιλολογικής Ιστορικής Αρχαιολογικής Λαογραφικής Εταιρείας Θεσσαλίας (Φ.Ι.Α.Λ.Ε.Θ.) ως ειδικός γραμματέας (2014-2016) και από το 2016 μέχρι σήμερα ως πρόεδρός της.

Ήταν διευθυντής σύνταξης των επιστημονικών περιοδικών «Ανάλεκτα Σταγών και Μετεώρων» και «Θεσσαλικά Μελετήματα» που εκδίδουν οι παραπάνω επιστημονικοί φορείς. Αρθρογραφούσε τακτικά στον αθηναϊκό και περιφερειακό τύπο, ενώ είχε επιμεληθεί και παρουσιάζει την εβδομαδιαία ραδιοφωνική εκπομπή –αφιερωμένη στην Ελληνική Επανάσταση– στον Ρ/Σ της Ι.Μ. Λαρίσης και Τυρνάβου.