«Αναφορές στο παρελθόν δεν χωράνε» δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στον Παναγιώτη Τζένο, ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Κωνσταντίνος Κατσαφάδος.

Η ΝΔ πρέπει «να πάει μπροστά»

Συγκεκριμένα, κληθείς να σχολιάσει την διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου από την Κοινοβουλευτική Ομάδας της ΝΔ, σημειώνοντας ότι καλώς έγινε η διαγραφή, ενώ είπε πως η ΝΔ δεν πρέπει να πει ούτε προς τα δεξιά, ούτε προς τα Αριστερά και πρέπει «να πάει μπροστά».

Ο υφυπουργός, ανέφερε μεταξύ άλλων πως ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης αποτυπώνει έναν νέο πατριωτισμό που έχει να κάνει με φύλαξη συνόρων, την ενίσχυση της άμυνας, την ανάπτυξη της οικονομίας και την θωράκιση της χώρας απέναντι στον κοροναϊό, ενώ παράλληλα τόνισε πως προβληματίζει που κομμάτια της ελληνικής κοινωνίας βρίσκονται στην ακροδεξιά ή ακροαριστερά που δημιουργούν θόρυβο και αναστάτωση, η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να συγκρουστεί με τέτοια φαινόμενα.

Η κυβέρνηση επενδύει στην ασφάλεια των Ελλήνων

Σε ότι αφορά την Ελληνο-γαλλική συμφωνία, είπε ότι η ελληνική κυβέρνηση επενδύει στις ένοπλες δυνάμεις ώστε οι Έλληνες να είναι ασφαλείς. Σημείωσε πως δεν έχει υπάρξει καλύτερη συμφωνία ανάμεσα στα κράτη μέλη της ΕΕ.

Την ίδια στιγμή, σχολιάζοντας την στάση του ΣΥΡΙΖΑ για τη συμφωνία, είπε πως «όλοι θα πρέπει να φοράμε την φανέλα της Εθνικής Ελλάδας».

Εκτίμησε ότι η Τουρκία θα σκεφτεί καλά πριν δημιουργήσει νέα ένταση με την χώρα μας, η θέση της οποίας – όπως είπε- έχει ισχυροποιηθεί έναντι της Άγκυρας, ενώ υπογράμμισε πως το λιμενικό διασφαλίζει τα θαλάσσια σύνορα της χώρας και έχουν μειωθεί οι προσφυγικές ροές στο Αιγαίο.