Ο 40χρονος Νώντας, ο άνθρωπος που φέρεται ότι ήταν η «πέτρα» του σκανδάλου στην υπόθεση με το βιτριόλι, έκανε τελικά την εμφάνισή του χθες στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, όπου για πρώτη φορά στη ζωή του αντίκρισε την Ιωάννα Παλιοσπύρου και μετά από πολλούς μήνες ήρθε αντιμέτωπος και με την πρώην σύντροφό του, Έφη Κακαράντζουλα, η οποία κάθεται στο εδώλιο της κατηγορουμένης. Η 36χρονη καθ’ ομολογίαν δράστιδα είχε φτάσει στη δικαστική αίθουσα λίγα λεπτά μετά την Ιωάννα, στην οποία δεν έριξε ούτε βλέμμα.

Μέχρι σήμερα ο 40χρονος δεν είχε παρουσιαστεί στο δικαστήριο, με τους δικηγόρους της Ιωάννας να λένε πως εάν δεν εμφανιστεί, θα ζητήσουν ακόμα και τη βίαιη προσαγωγή του. Σύμφωνα με πληροφορίες ωστόσο, είχε πάει στην εναρκτήρια συνεδρίαση της δίκης, απλώς έτυχε να μην είναι παρών κατά την ανάγνωση των ονομάτων των μαρτύρων και προτίμησε να μην επιστρέψει λόγω της παρουσίας των δημοσιογράφων.

Χθες, ο Νώντας επανέλαβε όσα είχε καταθέσει και προανακριτικά αλλά και στην κύρια ανάκριση, ενώ τόνισε πως δεν είχε γνωρίσει ποτέ από κοντά την Ιωάννα Παλιοσπύρου, κάτι που επιβεβαίωσε και η ίδια όταν λίγο αργότερα την κάλεσαν για κατ’ αντιπαράσταση εξέταση. Ο 40χρονος αναφέρθηκε στη χαλαρή και περιστασιακή ερωτική σχέση που είχε με την κατηγορούμενη, ενώ τόνισε πως ουδέποτε η 36χρονη Έφη του είχε πει για την επικοινωνία της με την Ιωάννα, που είχε ως αντικείμενο τον ίδιο. «Ήταν λίγες οι φορές και οι ώρες που είχαμε βρεθεί. Δεν υπήρξε ούτε λήξη ούτε έναρξη της σχέσης. Θυμάμαι το τελευταίο διάστημα, από τον Γενάρη μέχρι το συμβάν, είχαμε βρεθεί μία φορά».

Το αίτημα φιλίας

Όπως εξήγησε ο Νώντας στο δικαστήριο, είχε κάνει αίτημα φιλίας στο Facebook στην Ιωάννα: «Πριν από 4 χρόνια της είχα στείλει ένα αίτημα φιλίας και είχαμε ανταλλάξει κάποια μηνύματα. Μου είχε βγάλει η εφαρμογή κάποιους κοινούς φίλους και μου την είχε προτείνει. Έτσι, την είχα δει και της είχα κάνει το αίτημα φιλίας». Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στα μηνύματα που αντάλλαξαν και στη διαγραφή του από την Ιωάννα: «Μου είπε ότι κάποια ενδιαφέρεται για μένα. Στη συνομιλία που είχα με την παθούσα αναφέρθηκε το όνομα της κατηγορούμενης στο πλαίσιο του αν είναι κοινή μας γνωστή. Για την ανταλλαγή μηνυμάτων με την Παλιοσπύρου δεν δέχθηκα όχληση από την κατηγορούμενη».

Κατά τη διάρκεια της εξέτασης του 40χρονου, ο εισαγγελέας κάλεσε την Ιωάννα για κατ’ αντιπαράσταση εξέταση. «Επιβεβαιώνω όσα λέει ο μάρτυρας. Είναι η πρώτη φορά που τον βλέπω διά ζώσης. Υπήρξαν μικρές διαφοροποιήσεις. Θυμάμαι ότι επανέρχονταν στη συνομιλία μας. Αν και του είχα εξηγήσει την κατάσταση με την Έφη και θεωρώ ότι ο ίδιος είχε καταλάβει, αλλά επανερχόταν στο να μου στέλνει μηνύματα».

* Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δικηγόροι της Ιωάννας απηύθυναν πολλές ερωτήσεις στον 40χρονο, ενώ κάποιες που αφορούσαν ιδιωτικά θέματα του μάρτυρα με την κατηγορούμενη προκάλεσαν την έντονη παρέμβαση του προέδρου της έδρας. «Κύριοι συνήγοροι, εδώ γίνεται δίκη. Δεν λειτουργούμε με όρους τηλεόρασης» ανέφερε κάποια στιγμή ο πρόεδρος. Προηγουμένως, από το βήμα του μάρτυρα είχαν περάσει τόσο ο ιατροδικαστής όσο και οι γιατροί που βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή δίπλα στην Ιωάννα Παλιοσπύρου, την ώρα ακόμα που το οξύ κατέκαιγε το σώμα και το πρόσωπό της.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ONTIME»