Ομόφωνα δεκτή έκανε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Κοζάνης την αίτηση αποφυλάκισης του πασίγνωστου βαρυποινίτη, κρατούμενου των φυλακών του Αγίου Στεφάνου, Νίκου Παλαιοκώστα.

 

Σύμφωνα με το pelop.gr, το σκεπτικό της απόφασης αναφέρει ότι ο Νίκος Παλαιοκώστας θα εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής κατ’ οίκον στα Τρίκαλα έχοντας τη δυνατότητα να εξέρχεται δύο φορές την εβδομάδα.

 Στο ίδιο σκεπτικό γίνεται φυσικά λόγος για τα σοβαρά προβλήματα υγείας καθώς επίσης και για την άριστη συμπεριφορά του κατά τη διάρκεια των 16 χρόνων της κράτησής του στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου.

  Ποιος είναι ο Νίκος Παλαιοκώστας

 Ο Νίκος Παλαιοκώστας (γεννημένος το 1960) είναι ένας από τους δύο αδελφούς, της οικογένειας που αποτελούσαν δίδυμο ληστών. Είναι ο μεγαλύτερος αδερφός του καταζητούμενου Βασίλη Παλαιοκώστα. Έδρασε για αρκετά χρόνια είτε μαζί με τον αδερφό του, είτε μόνος πραγματοποιώντας κυρίως ληστείες τραπεζών καθώς και μια απαγωγή.

 Ο Νίκος Παλαιοκώστας γεννήθηκε το 1960 στο χωριό Μοσχόφυτο των Τρικάλων. Το 1979 αποφασίζει να γίνει ναυτικός και μπαρκάρει στα καράβια.Πολύ γρήγορα, όμως, θα εγκαταλείψει τη θάλασσα και θα επιστρέψει στην Ελλάδα, όπου θα αρχίσει να επιδίδεται σε μικροκλοπές και διαρρήξεις μαζί με τον μικρότερο αδερφό του, Βασίλη Παλαιοκώστα, ο οποίος εν τω μεταξύ είχε ξεκινήσει νωρίτερα την εγκληματική του δράση.

 Το 1988 ο Νίκος Παλαιοκώστας βρίσκεται φυλακισμένος στις φυλακές των Τρικάλων αλλά με τη βοήθεια του αδερφού του Βασίλη, θα δραπετεύσει στις 18 Δεκεμβρίου αυτού του έτους. Ωστόσο, στις 3 Φεβρουαρίου του 1990 ο Νίκος συλλαμβάνεται και πάλι για κλοπές ενώ τον Απρίλιο του ίδιου χρόνου συλλαμβάνεται και ο Βασίλης για κλοπή αυτοκινήτου ενώ προετοίμαζε σχέδιο για να βοηθήσει τον αδερφό του να δραπετεύσει και πάλι.

 Η πιο γνωστή ληστεία στην οποία συμμετείχε και ο Παλαιοκώστας έγινε τον Ιούνιο του 1992, όπου λήστεψαν το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην Καλαμπάκα Τρικάλων αρπάζοντας 125.000.000 δραχμές, η οποία παραμένει μέχρι σήμερα η μεγαλύτερη σε λεία, ληστεία τράπεζας στην Ελλάδα.