Την Τετάρτη οι επιχειρηματίες από τον χώρο του θεάματος περίμεναν με αγωνία τις ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας για τα προνόμια των εμβολιασμένων, ωστόσο προς έκπληξή τους άκουσαν μέτρα μόνο για τους χώρους εστίασης.

Οι ίδιοι όμως φανερά αγανακτισμένοι, με την προηγούμενη σεζόν να έχει χαθεί σχεδόν ολοκληρωτικά, ζητούν άμεση εφαρμογή μέτρων που θα τους επιτρέψουν να λειτουργούν.

Ο διευθύνων σύμβουλος των Θεατρικών Σκηνών, Πάνος Κατσαρίδης, κάνει λόγο για δύο μέτρα και δύο σταθμά. «Δεν γίνεται στα μπουζούκια να σηκώνονται και να χορεύουν και στο θέατρο καθιστοί με μάσκες…» υπογράμμισε.

Επίσης, την αλλαγή των μέτρων που τηρούνται μέχρι σήμερα ζητούν και οι ιδιοκτήτες κινηματογράφων.

«Το αγκάθι που παραμένει είναι η πληρότητα» τόνισε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Αιθουσαρχών Κινηματογραφιστών, Παναγιώτης Τσακαλάκης, προσθέτοντας πως θα πρέπει «να αφαιρεθούν οι μάσκες, καθώς δεν μπορεί ο θεατής να είναι μέσα τρεις ώρες και να βλέπει το έργο με μάσκα».

Τέλος, η μόνη ελπίδα που τους έχει απομείνει είναι το γεγονός, εντός των επόμενων 15 ημέρων, η κυβέρνηση να προχωρήσει στην επέκταση των αλλαγών και στον χώρο του θεάματος.