Αίρονται από το Σάββατο 9 Οκτωβρίου οι περιορισμοί για τους πολίτες που έχουν εμβολιαστεί, ακόμα και στις κόκκινες περιοχές, σύμφωνα με τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη.

Οι νέες ελευθερίες για τους εμβολιασμένους

Οι επιπλέον ελευθερίες, σύμφωνα με τα νέα μέτρα, έχουν να κάνουν με τους κλειστούς χώρους εστίασης και διασκέδασης, όπου όσοι έχουν πλήρως εμβολιαστεί θα μπορούν να διασκεδάζουν όπως και προ πανδημίας, δηλαδή θα επιτρέπεται σε εστιατόρια, μπαρ κλπ να έχουν μουσική και οι θαμώνες να είναι όρθιοι.

«Θα υπάρχει πλήρης ελευθερία για τους εμβολιασμένους, κανένας περιορισμός. Το προσωπικό στην εστίαση αλλά και στα κέντρα διασκέδασης θα παίρνει τα απαραίτητα μέτρα και θα χρησιμοποιεί μάσκα», τόνισε ο Θάνος Πλεύρης.

Όσον αφορά τους μικτούς χώρους διασκέδασης, θα ισχύουν ως έχουν οι περιορισμοί ότι τα μέτρα αυτά τίθενται σε ισχύ για 15 ημέρες και θα ξανασταθμιστούν στην πορεία, ώστε να απλοποιηθούν και να γίνουν ακόμα πιο ξεκάθαρες οι οδηγίες προς τους πολίτες.

Επίσης έγινε γνωστό ότι όλοι οι άλλοι χώροι ψυχαγωγίας θα πρέπει να ακολουθούν τα μέτρα όπως ισχύουν σήμερα και οι εμβολιασμένοι που βρίσκονται σε αυτούς θα πρέπει να φορούν μάσκες και να τηρούν όλα τα μέτρα προστασίας.

Πώς θα ανακοινώνονται οι κόκκινες περιοχές

Στο εξής οι κόκκινες περιοχές θα επισημαίνονται στον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας με στόχο να ενημερώνονται οι πολίτες ώστε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην ξεχνούν να τηρούν τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό, όπως είναι η μάσκα, η χρήση αντισηπτικού και η τήρηση των αποστάσεων.

Νέα εκστρατεία του ΕΟΔΥ σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη

«Η δυνατότητα να παίρνουμε σήμερα αυτά τα μέτρα δίνεται ουσιαστικά χάρη στο εμβόλιο και την προστασία που παρέχει κατά του κορονοϊού αλλά και στην φαρμακευτική αγωγή που έχει συμβάλλει σημαντικά στην αντιμετώπιση ενός ιού ο οποίος πλέον δεν είναι άγνωστος", τόνισε χθες ο υπυοργός Υγεάις Θάνος Πλεύρης και προανήγγειλε εντατικοποίηση της προσπάθειας να αυξηθεί το ποσοστό των εμβολιασμένων στον πληθυσμό.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, ο ΕΟΔΥ θα κινηθεί πιο ενεργά τις επόμενες μέρες στις περιοχές όπου υπάρχει χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη προκειμένου να αυξηθεί το ποσοστό των εμβολιασμένων.