Ένα σμήνος από περίπου 50 ροζ φλαμίνγκο προσγειώθηκε το πρωί της Πέμπτης στον υγρότοπο Ναυπλίου - Νέας Κίου, προκαλώντας το ενδιαφέρον ντόπιων και επισκεπτών που έσπευσαν για να τα δουν και να τα απαθανατίσουν.

Τα πανέμορφα πτηνά φαίνεται να επέλεξαν και πάλι τον υδροβιότοπο της Αργολίδας για ξεκουραστούν και να προστατευτούν από την κακοκαιρία «Αθηνά», που μπορεί να συνάντησαν στο μεταναστευτικό τους ταξίδι.

Σύμφωνα με το argolikeseidhseis.gr, τα φλαμίνγκο έρχονται συχνά κατά τις μεταναστεύσεις τους στον συγκεκριμένο υδροβιότοπο, που είναι μία έκταση ενταγμένη στο δίκτυο προστασίας Natura 2000, καθώς βρίσκουν κατάλληλο περιβάλλον, με ιδανικές θερμοκρασίες και τροφή, αφού ο λασπώδης βυθός, φιλοξενεί πολλά είδη σκουληκιών, αλλά και άλλους μικροοργανισμούς, που είναι η αγαπημένη τροφή των παρυδάτιων πουλιών.

Για την προστασία των σπάνιων πουλιών που επισκέπτονται κάθε χρόνο τον υδροβιότοπο ιδιαίτερες προσπάθειες καταβάλλει το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Νέας Κίου Αργολίδας, που φιλοξενεί πολύ συχνά ομάδες μαθητών και εκπαιδευτικών προκειμένου να γνωρίσουν τα σπάνια πουλιά αλλά και την σημασία του οικοσυστήματος του υδροβιότοπου.

Οι εικόνες που προσέφεραν στους παρατηρητές τους ήταν αναμενόμενα εντυπωσιακές.