Σε κλίμα συναίνεσης έγινε το χθεσινό δικαστήριο για την ανάθεση της οριστικής γονικής μέριμνας της μικρής Λυδίας στη μητέρα της αδικοχαμένης Καρολάιν, καθώς οι γονείς του κατηγορούμενου πιλότου δέχθηκαν την εισαγγελική πρόταση για επίσκεψη 5 ημέρες κάθε μήνα.

Το Μονομελές Πρωτοδικείο συζήτησε χθες για την τύχη του παιδιού μετά την απόφαση της εισαγγελέως ανηλίκων να αφαιρέσει τη γονική μέριμνα από τον πατέρα της, Μπάμπη Αναγνωστόπουλο. Οι γονείς του πιλότου αποδέχονται την 5νθήμερη επικοινωνία και δεν διεκδικούν την επιμέλεια του παιδιού.

Κατά τη συνεδρίαση κατατέθηκε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη για τη μικρή Λυδία από το δικηγόρο της μητέρας της Καρολάιν. «Δεν υπήρξε αντιδικία. Υπήρξε ένα πνεύμα συναίνεσης. Αναμένουμε την απόφαση», είπε ο δικηγόρος της οικογένειας της Καρολάιν, Αθανάσιος Χαρμάνης, ο οποίος χαρακτήρισε τις σχέσεις μεταξύ των δύο οικογενειών «αρμονικές». «Οι αντιδικίες σε θέματα παιδικών ψυχών τις δηλητηριάζουν. Και εμείς τις αποφύγαμε ευτυχώς», τόνισε ο δικηγόρος.

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος του πιλότου, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης, είπε ότι δεν έγινε καμία νομική ενέργεια για συνεπιμέλεια από τους γονείς του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου. «Αυτό που συζητήθηκε ήταν μεταξύ των δύο οικογενειών για τους όρους. Δηλαδή ποιος θα ασκήσει την επιμέλεια και ποιος θα ασκήσει την επικοινωνία. Από τη μεριά της οικογένειας του εντολέως μου δεν προέβησαν σε καμία ενέργεια νομική τουλάχιστον για να υπάρξει συνεπιμέλεια. Αντίθετα οι ίδιοι συναινούν ώστε την επιμέλεια να την έχει η ήδη έχουσα την επιμέλεια μητέρα της Καρολάιν και αυτοί να διατηρήσουν το δικαίωμα της επικοινωνίας», τόνισε ο Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης.

Η μικρή Λυδία μεγαλώνει όλους αυτούς τους μήνες με τη γιαγιά της Σούζαν στο σπίτι της οικογένειας στην Αλόννησο. Στο νησί μετακόμισαν και οι γονείς του πιλότου προκειμένου να βλέπουν συχνά την εγγονή τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο οικογένειες διατηρούν καλή επικοινωνία και οι γονείς της Καρολάιν έχουν επιτρέψει στους γονείς του πιλότου να βλέπουν τη μικρή Λυδία όποια στιγμή θέλουν και όχι μόνο τις 5 ημέρες κάθε μήνα, τις οποίες προβλέπει η εισαγγελική πρόταση.

*Δημοσιεύτηκε στην On Time