Ανωνυμο__1823_x_700_px___79_
Ελλάδα

Η Γιάννα Αγγελοπούλου στα Ανώγεια: Το ανθρώπινο κεφάλαιο είναι το πιο πολύτιμο, πάτε την Ελλάδα μπροστά (Εικόνες)

Θα δημιουργηθεί Αστεροσχολείο, σε υψόμετρο 1700 μέτρων, έργο που εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» για την επέτειο τον 200 ετών από την Επανάσταση του 1821

Η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη επισκέφθηκε την Κρήτη και συγκεκριμένα πήγε στα όμορφα Ανώγεια, όπου δήλωσε στους εκπροσώπους των τοπικών αρχών της περιοχής: «Το ανθρώπινο κεφάλαιο είναι το πιο πολύτιμο, είστε αυτοί που πηγαίνετε την Ελλάδα μπροστά», τόνισε.

Screenshot__61_

Συγκεκριμένα, σε μια συνομιλία που είχε με τον δήμαρχο της πόλης, Σωκράτη Κεφαλογιάννη, και τον διευθυντή του Ινστιτούτου Αστροφυσικής του ΙΤΕ και του Αστεροσκοπείου Σκίνακα, Βασίλη Χαρμανδάρη, η κυρία Αγγελοπούλου στάθηκε στη σημασία του Αστεροσχολείου, το οποίο θα δημιουργηθεί σε υψόμετρο 1700 μέτρων στην περιοχή, έργο που εντάχθηκε στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», στο πλαίσιο της επετείου των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821.

Μιλάμε για μία υποδομή υπερσύγχρονη και που βλέπει μπροστά στο μέλλον, δημιουργώντας εξωστρέφεια και θέσεις εργασίας.

Είναι ένα είδος εναλλακτικού τουρισμού που δίνει την ευκαιρία μιας βιωματικής εμπειρίας εκπαίδευσης στους κατοίκους και επισκέπτες από κάθε γωνιά της γης. «Πρέπει να είμαστε καβάλα στο κύμα και όχι να μας πάρει το κύμα από κάτω» είπε χαρακτηριστικά η Γιάννα Αγγελοπούλου.

Στη συνέχεια, ο δήμαρχος Ανωγείων έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη συνεργασία που είχε με την Επιτροπή μιλώντας για «άξιο συμπαραστάτη».

Screenshot__62_

«Θέλουμε να αποδώσουμε φόρο τιμής στην ιστορία μας και στους αγώνες μας για την ελευθερία. Το αστεροσχολείο, το οποίο θα διαθέτει θόλο και τηλεσκόπιο συνδυάζει εκπαίδευση, έρευνα, νέους και καταξιωμένους ερευνητές, σε περπατήματα κάτω από τα αστέρια»,  σημείωσε η κυρία Αγγελοπούλου και υπογράμμισε πως και οι τέσσερις προτάσεις των δήμων του Ρεθύμνου έχουν συμπεριληφθεί στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

«Συγχαρητήρια για την εξαιρετική δουλειά. Συνδέουμε το παρελθόν με το παρόν και βάζουμε τις υποδομές για το μέλλον», τόνισε από την πλευρά του ο βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Στο σημείο αυτό, μία μαντινάδα από κάτοικο των Ανωγείων έδωσε ψυχή στην συνάντηση αυτή:

«Και μόνο η παρουσία σου είναι τιμή μεγάλη, και ότι και να σου πει κανείς θα είναι λίγο και πάλι».

«Απόψε με φιλοξενούν των Ανωγειών οι τόποι, μεγάλο πράγμα στη ζωή να σμίγουν οι ανθρώποι», ανταπέδωσε η κυρία Αγγελοπούλου.

Στη συνέχεια η αντιπροσωπεία της Επιτροπής κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, το οποίο είναι αφιερωμένο στα τρία ολοκαυτώματα που έχουν ζήσει τα Ανώγεια, στην Πλατεία Αρμί. Ακολούθησε επίσκεψη στον σκακιστικό όμιλο Ανωγείων, όπου η κυρία Αγγελοπούλου συνομίλησε με τα παιδιά που μαθαίνουν σκάκι.

«Το σκάκι σας προετοιμάζει για την πραγματική ζωή, πώς θα κάνεις την κίνηση ματ» είπε, απευθυνόμενη στους μικρούς μαθητές του ομίλου. «Και στη ζωή αυτό συμβαίνει, διαλέγεις τις κινήσεις που κάνεις» συμφώνησε μαζί της ένας μαθητής.

«Κάντε την καλύτερη προετοιμασία για τη ζωή σας. Όταν νομίζεις ότι χάνεις, ακόμη και το λάθος σε βοηθάει να κάνεις την επόμενη σωστή κίνηση, παίρνεις δύναμη για τα επόμενα βήματα» συμπλήρωσε η κυρία Αγγελοπούλου.

«Από τα λάθη μαθαίνουμε» απάντησε ένα από τα παιδιά.

Στη συνάντηση με τους φορείς, η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» δέχτηκε ένα συμβολικό δώρο, καθώς οι κάτοικοι της ανακοίνωσαν ότι ολοκλήρωσαν το καταστατικό του νέου συνεταιρισμού για την προώθηση των τοπικών προϊόντων.

Η κυρία Αγγελοπούλου είχε ζητήσει από τους γεωργούς και κτηνοτρόφους των Ανωγείων να αξιοποιήσουν την παραγωγή τους, θέμα στο οποίο τοποθετήθηκε άμεσα ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος, Νίκος Σκουλάς.

Σε απάντηση κατοίκου για τη συμμετοχή και τον ρόλο της νέας γενιάς η κυρία Αγγελοπούλου τόνισε ότι οι δράσεις της Επιτροπής, και ειδικά το Φόρουμ «Η Ελλάδα το 2040», αφορούν κυρίως στους νέους ανθρώπους.

Το Φόρουμ δίνει απαντήσεις σε ερωτήματα όπως , ποιες είναι οι ανάγκες του μέλλοντος, το αύριο των θεσμών, των παραγωγικών κλάδων, ποια επαγγέλματα έρχονται. «Είναι η κοινωνία των επόμενων ετών», τόνισε.

Screenshot__59_

Τέλος, η αντιπροσωπεία της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» επισκέφθηκε ακόμη τον «Τόπο του Βοσκού» και το σπίτι της κυρίας Ευαγγελίας Νταγιαντά, που υφαίνει από τα 14 χρόνια της και είναι σήμερα 82 ετών.