Επιφυλακτική αναφορικά με τα προνόμια των εμβολιασμένων στη διασκέδαση εμφανίστηκε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, σε συνέντευξή της στο ΣΚΑΪ, υπογραμμίζοντας ότι οι όποιες συνέπειες θα φανούν μετά από δύο εβδομάδες.

«Χρειάζονται πάρα πολλοί έλεγχοι για να είμαστε ήσυχοι και ασφαλείς», «μακάρι να είχαν κάνει όλοι την τρίτη δόση», δήλωσε χαρακτηριστικά. Την ίδια στιγμή, εξέφρασε την άποψη πως στις κόκκινες περιοχές πρέπει να γίνουν μόνο στρατιωτικές παρελάσεις και όχι μαθητικές.

SOS για Θεσσαλονίκη

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ αναφορικά με το ιικό φορτίο της Θεσσαλονίκης, καθώς η διαφορά των κρουσμάτων κοροναϊού είναι πολύ κοντά στον αριθμό της Αθήνας. Συγκεκριμένα, κάλεσε τον κόσμο να εμβολιαστεί ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα που σε ορισμένες περιοχές η εμβολιαστική κάλυψη είναι κάτω του 50%.

«Μετά από 19 μήνες δεν έχουν πειστεί να κάνουν το εμβόλιο;», «κάπου όλοι πρέπει να προβληματιστούμε», «ένα πούλμαν θανάτων έχουμε κάθε μέρα, δεν είναι αστείο», σημείωσε η κ. Παγώνη.

«Δεν ασχολούμαστε με τους αρνητές»

Την ίδια στιγμή, εξέφρασε την απογοήτευσή της για τους λεγόμενους «αρνητές» με ορισμένους από τους οποίους έχει συνομιλήσει μέσω email, καθώς όπως είπε η κ. Παγώνη «δεν υπάρχει περίπτωση να εμβολιαστούν με τίποτα».

«Δεν ασχολούμαστε μαζί τους. Ασχολούμαστε με αυτούς που φοβούνται», τόνισε και απηύθυνε έκκληση σε όσους δεν έχουν ακόμα εμβολιαστεί να μην φοβηθούν τις επιπλοκές και να σκεφτούν τι επιπλοκές προκαλεί η ίδια η νόσος.

Θύμισε ότι οι εμβολιασμένοι ακόμη και εάν είναι συμπτωματικοί ή νοσήσουν, απλά θα εμφανίσουν ελαφρά συμπτώματα και είναι ελάχιστες οι πιθανότητες να εισαχθεί σε μονάδα.