Δεν έχει όριο το θράσος εκείνων που προσπαθούν ακόμη και στις δυσκολότερες στιγμές της ζωής των σεισμόπληκτων του Ηρακλείου Κρήτης, να εκμεταλλευτούν τον ανθρώπινο πόνο.

Ειδικότερα, την εμφάνισή τους πριν από λίγο καιρό έκαναν αγγελίες για πώληση τροχοβιλών, οικίσκων, τροχόσπιτων κ.ά. στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που θα μπορούσαν να στεγάσουν τους ανθρώπους. Μόλις δύο εβδομάδες αργότερα μετά τον καταστροφικό σεισμό των 5,8 ρίχτερ στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου, αρκετοί συνεχίζουν να κοιμούνται μέσα σε σκηνές ακόμα και στα αυτοκίνητα τους.



Φωτογραφία: cretapost

Δεκάδες καταγγελίες από σεισμόπληκτους

Εύκολα κάποιος θα αποφάσιζε να αγοράσει ένα τροχόσπιτο ή μία τροχοβίλα και να γίνει έστω και προσωρινά το σπίτι του. Όταν μάλιστα είναι και σε δελεαστική τιμή τότε η απόφαση έχει ήδη παρθεί. Οι καταγγελίες από τους σεισμόπληκτους είναι δεκάδες, ενώ αρκετοί ήταν εκείνοι που έδειξαν ενδιαφέρον και αναζήτησαν περισσότερες λεπτομέρειες προκειμένου να το αποκτήσουν.

Οι ενδιαφερόμενοι επικοινώνησαν με τους αγγελιοδότες για να διαπιστώσουν ότι επρόκειτο για απάτη. Σύμφωνα με τον τοπικό ιστότοπο cretapost.gr, τους ζητούσαν λογαριασμούς ΙΒΑΝ, και προκαταβολές. Όταν οι υποψήφιοι αγοραστές ζητούσαν περισσότερες πληροφορίες ή τους ενημέρωναν ότι η πληρωμή να γίνει με την παράδοση, έκλειναν τους λογαριασμούς που είχαν με τα ψεύτικα προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και το κινητό τηλέφωνο με το οποίο συνομιλούσαν για τις λεπτομέρειες της συναλλαγής.

Όπως μάλιστα κατήγγειλαν πολίτες το όνομα με το οποίο εμφανιζόταν ο πωλητής από τη Νάξο μετά από έρευνες που έκαναν… δεν υπάρχει.