Στο 90 και 1
Στο 90 και 1 Κώστας Γκόντζος Διονύσης Βερβελές
panekpaideutiko_sullalhthrio
Ελλάδα

Σε εξέλιξη η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών - Κατευθύνονται προς τη Βουλή (εικόνες)

Το υπουργείο παιδείας είναι αποφασισμένο να επιμείνει στην εφαρμογή του μέτρου και να μην υποχωρήσει στις πιέσεις των συνδικαλιστών

Πλήθος εκπαιδευτικών συγκεντρώθηκε έξω από το Εφετείο , όπου και εκδικάζεται από το η προσφυγή του υπουργείου Παιδείας που ζητά να κηρυχθούν παράνομες και καταχρηστικές οι απεργίες για την αξιολόγηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr, μόλις πριν λίγη ώρα άνοιξε η Λεωφόρος Αμαλίας, ενώ τώρα αναμένεται να ανοίξει και η Βασιλίσσης Σοφίας, με την κυκλογορία να αποκαθίσταται σταδιακά στην πλατεία Συντάγματος. 

Ειδικότερα, με παρέμβασή της, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως δήλωσε ότι: «οι Ομοσπονδίες τάχθηκαν έναντι κάθε έννοιας αξιολόγησης εξ αρχής, πριν ακόμη την ψήφιση του νόμου 4692/2020 για την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας και του εκπαιδευτικού έργου, αλλά και του νόμου 4823/2021 για αξιολόγηση των στελεχών της εκπαίδευσης, των εκπαιδευτικών και των μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού. Και μετά την ψήφιση των σχετικών νόμων, η συνδικαλιστική ηγεσία των εκπαιδευτικών καλεί τους συναδέλφους τους να τους παραβούν και μάλιστα σε απεργία-αποχή αόριστης διάρκειας, από κάθε ενέργεια που σχετίζεται με μία βελτιωτική διαδικασία αξιολόγησης, που στοχεύει στη συνολική αναβάθμιση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

Το υπουργείο παιδείας είναι αποφασισμένο να επιμείνει στην εφαρμογή του μέτρου και να μην υποχωρήσει στις πιέσεις των συνδικαλιστών. Για αυτό τον λόγο έδωσε άμεση απάντηση στις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες καταθέτοντας αντέφεση κατά της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που έκρινε ως παράνομη την απεργία-αποχή που έχει κηρύξει ΟΛΜΕ και ΔΟΕ για σήμερα, αλλά όχι άμεσα εκτελεστέα.

Δείτε φωτογραφίες από το συλλαλητήριο

5396446
5396434
5396453
5396495

5396502
5396543
5396544
5396505