Για αυτοκτονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα κάνει λόγο το πόρισμα αλβανικών Αρχών, αναφορικά με τον θάνατο ομογενούς σχεδόν πριν από τρία χρόνια.

Ειδικότερα, δημοσιεύματα από ΜΜΕ της Αλβανίας που επικαλούνται δικές τους πληροφορίες αναφέρουν ότι η εισαγγελική έρευνα για τον θάνατο Κατσίφα περατώθηκε και το πόρισμά της είναι ότι ο ίδιος έβαλε τέλος στη ζωή του, γεγονός που έχει προκαλέσει αίσθηση.

Την ίδια ώρα διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι με εντολή του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, η ελληνική πρεσβεία στα Τίρανα παρακολουθεί στενά την υπόθεση. Επίσης, επισημαίνεται ότι δεν έχει εκδοθεί τελική απόφαση από το αρμόδιο δικαστήριο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανεπίσημες πηγές, τις οποίες επικαλούνται τα δημοσιεύματα αυτά, ανέφεραν ότι η ακρόαση για τον τερματισμό της έρευνας πραγματοποιήθηκε από την δικαστή, Σουέλα Ντάσι. Σε αυτήν τη διαδικασία ήταν παρόντες και οι συγγενείς του εκλιπόντος, οι οποίοι ζήτησαν να ενημερωθούν για τις ανακριτικές πράξεις, δηλαδή την ιατροδικαστική εξέταση και τη βαλλιστική του όπλου.

Οι αλβανικές Αρχές, σύμφωνα πάντα με τα όσα αναφέρουν τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας, υποστηρίζουν ότι ο Κωσταντίνος Κατσίφας, στις 28 Οκτωβρίου του 2018, αυτοκτόνησε με το όπλο του, ενώ ήταν περικυκλωμένος από κομάντος αστυνομικούς της RENEA, στο βουνό πάνω από τους Βουλιαράτες, όπου κρυβόταν για αρκετές ώρες.

Ωστόσο, επειδή οι συγγενείς του Κατσίφα δεν είχαν ενημερωθεί κατά τη διάρκεια της δίκης για το περιεχόμενο του φακέλου, η δικαστής της υπόθεσης (η κ. Ντάσι), διέταξε την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αργυρόκαστρου να αποσύρει τον φάκελο για να υποβάλει αντίγραφο των ανακριτικών πράξεων.