Ερωτική αντιζηλία φαίνεται ότι είναι το κίνητρο της αιματηρής επίθεσης εναντίον ενός 59χρονου από 58χρονο Αλγερινό στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου ο 59χρονος Έλληνας βρισκόταν στη μέση της οδού Μελενίκου στο κέντρο της πόλης και άρχισε να καβγαδίζει με τον 58χρονο, με καταγωγή από την Αλγερία. Τότε ο 58χρονος κατηγορείται ότι μαχαίρωσε τον άνδρα στον αριστερό μηρό και στην αριστερή οσφυϊκή επιφάνεια.

Στο νοσοκομείο

Στη συνέχεια το θύμα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου και οι πληροφορίες ανέφεραν ότι τα τραύματά του ήταν ελαφρά. Ωστόσο, το πρωί της περασμένης Κυριακής, ο 59χρονος άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο και εκτιμάται ότι υπέστη καρδιακό επεισόδιο.

Η σορός του αναμένεται να εξεταστεί από ιατροδικαστή, ο οποίος θα συντάξει πραγματογνωμοσύνη και θα ρίξει φως στα ακριβή αίτια του θανάτου του.



Αντιζηλία

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, ο καβγάς ξεκίνησε για λόγους ερωτικής αντιζηλίας και μετά από έρευνα ο 58χρονος ταυτοποιήθηκε ως ο δράστης της επίθεσης. Την Κυριακή, οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης εντόπισαν τον 58χρονο σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι στην περιοχή της Πυλαίας και του πέρασαν χειροπέδες.

Η αστυνομία σχημάτισε δικογραφία και το πρωί της Δευτέρας ο 58χρονος πέρασε το κατώφλι του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης προκειμένου να οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα. Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας με δόλο, της παράνομης οπλοφορίας και της οπλοχρησίας.



Στον 3ο τακτικό ανακριτή

Ο άνδρας παραπέμφθηκε να απολογηθεί για τις κατηγορίες στον 3ο τακτικό ανακριτή. Ο 58χρονος ζήτησε και έλαβε προθεσμία προκειμένου να ετοιμάσει την απολογία του και να περάσει το κατώφλι του ανακριτή την ερχόμενη Τετάρτη. Σύμφωνα με πληροφορίες τοπικών ΜΜΕ, ο 58χρονος φέρεται να υποστηρίζει ότι δεν είχε καμία ανάμειξη στο θάνατο του 59χρονου και να αρνείται τις κατηγορίες.

*Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα On time