Ο ισχυρός σεισμός που σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στην Κρήτη σκόρπισε πανικό και ανησυχία στους κατοίκους, που έντρομοι βγήκαν στους δρόμους.

Την ίδια ώρα, έξω από τα σχολεία δημιουγήθηκε πανικός και κυκλοφοριακό κομφούζιο, καθώς οι σχολικές μονάδες εκκενώθηκαν και ανάστατοι οι γονείς έσπευδαν να παραλάβουν τα παιδιά τους.



Εντολή άμεσης εκκένωσης των σχολείων

Λίγη ώρα μετά το σεισμό, δόθηκε εντολή εκκένωσης από τη Διεύθυνση Π.Ε. Ηρακλείου

«Λόγω του μεγάλου μεγέθους του σεισμού αναμένονται πιθανότατα μεγάλοι μετασεισμοί. Παρακαλούνται οι Διευθυντές των Σχολείων να μεριμνήσουν για την ασφαλή αποχώρηση των μαθητών ενεργοποιώντας τα σχετικά Πρωτόκολλα. Τα ολοήμερα τμήματα για σήμερα δε θα λειτουργήσουν. Αναμένουμε απόφαση από τον Αντιπεριφερειάρχη για τις επόμενες ημέρες», ανέφερε σε ανακοίνωση

Όπως και έγινε. Σύμφωνα με το zarpanews, στο 5ο Γυμνάσιο Χανίων και στο 1ο Λύκειο Χανίων, αποφασίστηκε εκκένωση καθώς σύμφωνα με αναφορές, πολλά παιδιά από το λύκειο είχαν πανικοβληθεί και ούρλιαζαν. Αρχικά, όπως προκύπτει, όλοι οι μαθητές συγκεντρώθηκαν στο προαύλιο, όπως προβλέπει το σχετικό πρωτόκολλο όμως στη συνέχεια ξεκίνησε να βρέχει καταρρακτωδώς οπότε αποφασίστηκε να αναχωρήσουν.

Σύμφωνα με τη «φωνή του Μαλεβιζίου» στις σχολικές μονάδες του Πολύδροσου όπου είναι ο Παιδικός Σταθμός και το 2ο και 3ο Δημοτικά Σχολεία τα παιδιά μπήκαν για άλλη μια φορά κάτω από τα θρανία και στη συνέχεια οδηγήθηκαν στα προαύλια.